A fost semnat contractul de reabilitare a stației de apă potabilă din localitatea Doba

Contractul pentru ”Reabilitarea stației de tratare a apei potabile și frontului de captare din localitatea Doba” a fost semnat astăzi, 6 septembrie, de către reprezentantul companiei spaniole executantă a lucrărilor, Espina Obras Hidraulica SA, Antonio Gonzalez Gonzalez și directorul SC Apaserv SA Satu Mare, Ioan Leitner.

La semnarea contractului ce a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local (CL) Satu Mare au participat reprezentanții firmei spaniole, directorul general al SC Apaserv SA Satu Mare, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs dar și viceprimarul municipiului, reședință de județ, dr. Radu Roca. Valoarea totală a lucrărilor în cadrul acestui proiect este de 13.328.038,25 lei, fără TVA.

Potrivit directorului SC Apaserv SA Satu Mare, lucrările vor consta în: reabilitarea și echiparea a 11 puțuri deja existente, reforarea și echiparea a cinci puțuri noi lângă cele existente și reabilitarea stației de tratare a apei potabile din localitatea Doba. Perioada de derulare a contractului este de 21 de luni, la care se adaugă o perioadă de notificare a defecțiunilor de 12 luni.

În urma realizării lucrărilor prevăzute în cadrul acestui contract se vor asigura servicii corespunzătoare de alimentare cu apă potabilă la standarde europene, inclusiv pentru un număr suplimentar de locuitori, prin intermediul unei infrastructuri sigure și moderne. Potrivit celor declarate de Leitner, de pe urma acestui proiect vor beneficia un număr de aproximativ 50.000 de locuitori din 11 localități le județului Satu Mare. Eugen Kovacs a declarat că ”prin implementarea acestui proiect va crește atât cantitatea cât și calitatea apei potabile din municipiul Carei. Vreau să vă spun un lucru. Noi în Carei, nu e vorba că nu avem apă dar, din cauza structurii geologice a solului, suntem nevoiți să aducem apă de la Doba. Astfel că, și noi careienii vom beneficia de pe urma acestui proiect. De asemenea, va crește și cantitatea de apă mai ales după ce în această vară am avut mai multe probleme din cauza secetei în urma căreia nivelul apei a scăzut foarte mult”.

Vă reamintim faptul că proiectul major de investiții ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de UE, are o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA) și este derulat de SC Apaserv SA Satu Mare în perioada 2011-2015. Contribuția nerambursabilă a UE reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84% iar restul de 7,66% este suportat de SC Apaserv SA printr-un credit bancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.