Cum se va desfăşura Asaltul împotriva USL pregătit de Macovei

Pentru a reduce presiunea publică asupra lui Traian Băsescu, întors la Cotroceni pe uşa din spate, sub povara unui vot de 87% pentru demitere, echipa de propagandă şi presiune instituţională coordonată de Monica Macovei pregăteşte o campanie extrem de agresivă împotriva liderilor USL. Ȋn acest sens, au fost deja rezervate spaţii media la B1TV, Realitatea, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Deloc întâmplător, cele mai multe dintre aceste instituţii media se regăsesc în reţeaua prin care banii din evaziune ajung în presa clientelară. Ghimpele a prezentat pe larg întregul traseu în articolul ”Cetățeanul cu tricou albastru” – tatăl evazioniştilor? Traseul banilor către presa aservită regimului Băsescu, publicat pe 25 iulie 2012.

Revenim cu un singur exemplu: B1TV, staţia condusă de Sorin Oancea. Conform documentelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), două firme controlate de Sorin Oancea, B1 Tv şi News Television (România) au primit, în ultimii ani, sume considerabile (326.726 de lei în 2012, 216.990 în 2011 lei, respectiv 338.847 de lei în 2010 şi 338.847 de lei în 2011) de la firma 2BMedia General Executive SRL, finanţată direct de firme aflate în topul evazioniştilor. Concret, în 2010 şi 2011, 2BMedia General Executive SRL a primit anual de la Libarom suma de 1.290.000 de lei; de la Mike Trading, în cursul anului 2009, 1.718.200 de lei; tot în 2009, Energy Holding i-a virat suma de 6.214.712 lei!

Legea prevede 15 ani închisoare pentru evaziune. Sorin Oancea nu doarme liniştit

Sumele sunt impresionante şi, în condiţiile în care ANAF a decis să îşi facă treaba, Sorin Oancea are toate motivele să îşi facă griji. Conform Legii 241/2005, faptele de evaziune fiscală pot atrage pedepse cu închisoarea de până la 15 ani. De altfel, în condiţiile în care cei de la B1TV cunosc provenienţa sumelor primite de la 2BMEDIA (şi este practic imposibil să nu o cunoască – întregul traseu al banilor a fost deja publicat) ar trebui clarificat dacă, în acest caz, ne confruntăm cu un grup infracţional organizat. Foarte probabil, după iminentele schimbări de la conducerea DNA şi Parchetului General, va fi tulburată liniştea mai multor patroni de presă care, în ultimii ani, în schimbul susţinerii pentru regimul Băsescu s-au bucurat de finanţări extrem de generoase provenite din surse controversate.

Planul Macovei 3 + 4

Astfel, profitând de vulnerabilitatile din presa clientelară, Traian Băsescu şi inchiziţia sa coordonată de Monica Macovei pregătesc un asalt mediatic împotriva Guvernului, a majorităţii parlamentare şi a formaţiunilor politice din Uniunea Social Liberală.

Conform unor surse apropiate grupării Macovei, în aceste zile se pun la punct atacuri atât la vârful USL, unde cei vizaţi sunt Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, cât şi împotriva eşalonul doi, unde ţintele centrale par a fi Liviu Dragnea, Dan Şova, Relu Fenechiu şi Radu Stroe. Pentru că principalele resurse ale preşedintelui au rămas procurorii şi serviciile, atacul mediatic se va duce în principal cu mijloacele specifice acestor zone.

Ȋn cazul lui Victor Ponta se va relua ofensiva pe tema plagiatului. Ȋn data de 23 august, preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, şi vicepreşedintele Fundaţiei Creştin Democrate, Adrian Papahagi, au depus o plângere penală împotriva lui Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996. Conform unor surse judiciare, procurorii vor declanşa urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi îl vor audia la Parchetul General. Ȋn mod evident, întregul demers va fi însoţit de ample dezbateri televizate şi de documente din dosarul de cercetare penală, scăpate pe surse la diverşi colonei de presă.

Pentru Crin Antonescu se pregătesc atacuri pe două direcţii: pe de o parte, o serie de înregistrări telefonice, pe de altă parte, aspecte din viaţa personală. Se pare că cele 49 de zile de interimat au fost suficiente pentru ca anumite structuri să croşeteze din frânturi de conversaţii un scenariu nociv ce poate fi folosit, la momentul potrivit, pentru a diminua capitalul de imagine şi forţa politică a actualului preşedinte liberal. Miza finală o reprezintă alimentarea unui conflict intern în PNL care să ducă fie la înlocuirea lui Antonescu, fie la apariţia unei dizidente puternice, dispuse să colaboreze cu un nucleu politic construit în jurul PDL. Traian Băsescu ştie că fără să ajungă la un acord cu măcar o parte din PNL nu poate obţine guvernarea.

Ȋn cazul lui Dan Voiculescu singura tema de atac rămâne procesul referitor la Institutul de Cercetări Alimentare, care ar putea intra în Guinness Book pentru ca, în acest dosar, în lipsa oricăror probe reale, este menţionat că Dan Voiculescu, “în calitate de preşedinte de partid”, ar fi influenţat diverse persoane prin modalităţi telepatice!!! Cu toate acestea, cu prilejul următorului termen în acest proces, gruparea Macovei ar fi rezervat deja la B1TV şi Realitatea, în perioada 5 -12 septembrie 2012, un timp de emisie generos, cu invitaţi de specialitate, foşti sau actuali procurori, care să îl atace pe fondatorul Antenelor.

Ȋn eşalonul doi din PSD şi PNL, Liviu Dragnea şi Relu Fenechiu vor fi atacaţi pentru activitatea desfăşurată în perioada referendumului (există, se pare, înregistrări telefonice cu discuţiile celor doi cu lideri locali din propriile partide). Lui Dragnea i se vor scoate de la naftalină şi dosarele mai vechi, păstrate pentru situaţii de criză în care este nevoie de un linşaj mediatic important.

Dan Şova va fi atacat, pe lângă invocarea constantă a nefericitelor declaraţii referitoare la Holocaust, cu dezvăluirea unor episoade din viaţa privată, susţinută inclusiv cu fotografii.

Iar împotriva lui Radu Stroe, un personaj foarte incomod pentru Traian Băsescu, cât timp rămâne în fruntea Ministerului Administraţiei, va fi folosită arma favorită a regimului preşedintelui jucător: înregistrările telefonice.

Conform intenţiei iniţiale, planul Macovei ar trebui să se deruleze în perioada septembrie-octombrie 2012, urmând ca în noiembrie să se treacă la nivelul următor, care ar conţine inclusiv suspendarea de către preşedintele Băsescu a cel puţin unui ministru împotriva căruia va fi urmărirea penală.

Vom vedea ce şi cât din acest plan se va realiza. Un prim reper îl vom avea în perioada 5-15 septembrie când sunt programate atacurile la Victor Ponta şi Dan Voiculescu.

ghimpele.ro

2 Comentarii la "Cum se va desfăşura Asaltul împotriva USL pregătit de Macovei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.