Fenechiu: USL va lua 70% din mandate, chiar cu 55% din voturi

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu considera ca, indiferent daca sondajele de opinie arata scaderi ale USL, aceasta formatiune va obtine o victorie „zdrobitoare” la alegerile parlamentare.

Deputatul liberal considera ca procentele USL vor fi sporite in campanie, dar si prin faptul ca se pot baza pe redistribuirea mandatelor partidelor care nu intra in Parlament.
„O fi 55-60-65% (in sondaje -n.red), e important ca USL ramane cu aceiasi sustinatori. In conditii de campanie, lucrurile sufera schimbari. In plus, la parlamentare se discuta despre numarul de mandate. Dati jos partidele fara prag parlamentar si vedeti ca USL se duce spre 70% chiar daca are, sa zicem, 55%”, a spus Fenechiu pentru Ziare.com.

„Oricum, sondajele de acum sunt divagatii, scorul se va vedea dupa 9 decembrie. USL va obtine o majoritate zdrobitoare”, a conchis Fenechiu.

Un sondaj IMAS arata ca USL a scazut aproape 10 procente in preferintele electoratului, de la peste 66% la 57%, in urma operatiunii de suspendare a lui Traian Basescu. Alte doua sondaje, realizate de CCSB, respectiv CSOP, arata rezultate radical diferite. Prima da USL la 62%, in timp ce a doua da aceeasi formatiune la 50%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.