Dezgroparea arhivei SIPA zgaltaie Justitia!

Greu de spus daca in urma cu jumatate de an intuia cineva schimbarea Puterii si instalarea cabinetului Ponta. Cert este doar ca ministrul Justitiei Catalin Predoiu cerea, la sfarsit lunii februarie, topirea arhivei SIPA. Motivul invocat de Predoiu la acea vreme este de-a dreptul penibil: arhiva SIPA ocupa prea mult loc si nu mai este folositoare nimanui. Uite insa ca frisoanele care i-au cuprins in ultimele zile pe sefii magistratilor dovedesc ca lucrurile nu stau chiar asa …

„Mama” Serviciilor

Apropiatii sistemului nu uita vremurile in care se spunea ca, daca SRI-ul este „tatal”, atunci SIPA este „mama” Serviciilor. Si, intr-adevar, Serviciul de Informatii si Protectie Anticoruptie a Ministerului Justitiei si-a trait vremurile sale de glorie, dominand piata structurilor secrete, mai ales pe vremea mandatului Rodicai Stanoiu. A fost insa desfiintat la ordinul expres al Monicai Macovei, dupa care CSM a cerut preluarea arhivei SIPA. Insa cererea a fost ignorata, asa ca tonele de dosare stranse in atatia ani de monitorizare a judecatorilor si procurorilor au ramas, cel putin teoretic, in subsolurile Ministerului Justitiei.

Preluata de directiile militare

Dupa sase ani de zile, Catalin Predoiu a cerut, din functia de ministru al Justitiei, topirea imediata a zecilor de mii de dosare. Acesta a picat insa din functie, nemaiavand timpul necesar de a-si pune in practica strania initiativa. Astfel ca arhiva SIPA a scapat din nou. Insa doar pentru a fi recuperata, dupa cum sustin surse din cadrul serviciilor secrete, de DGIA. Serviciul secret al Ministerului Apararii unde si-a gasit adapost grosul ofiterilor SIPA si in fruntea caruia, recent, a fost numit generalul Ilie Botos.

Demisii pe banda rulanta

Drept urmare, aceleasi surse dau ca iminenta o avalansa de demisii din organigrama de conducere a diverselor foruri de conducere din Ministerul Justitiei. Iar dezgroparea arhivei SIPA se pare ca va face primele victime in randul Consiliului Superior al Magistraturii. Ai carui membri si chiar sefi vor prefera sa faca singuri pasul inapoi, decat sa li se arate „pisica” dosarelor, multe dintre ele cu conotatii sexuale. Iar altele dovedind apartenenta „integrilor” magistrati la categoria „sifoanelor”! Iar cum schimbarile la nivel inalt vor atinge nu doar procurorii sefi, dar si pe adjunctii si oamenii de incredere ai acestora, secretele intunecate din arhiva SIPA au menirea de a pune deja „fraul” si pe viitorii inlocuitori ai acestora.

enational.ro

4 Comentarii la "Dezgroparea arhivei SIPA zgaltaie Justitia!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.