UNPR a devenit parte a USL

Progresiştii anunţă că au devenit parte a USL, prin Alianţa de Centru Stânga formată cu PSD, alianţă politică înregistrată la Tribunalul Bucureşti, în 9 august.

“Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale, confirmând şi întărind astfel sprijinul politic acordat de UNPR Guvernului condus de Victor Ponta. UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţa încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stânga din spectrul politic românesc”, anunţă un comunicat al UNPR.

De asemenea, UNPR susţine că “această coagulare a forţelor de stânga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile şi măsurile sociale, în special cele luate pentru creşterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul naţional”.

Tribunalul Bucureşti a acceptat, la 9 august, cererea de înregistrare a alianţei politice dintre UNPR şi PSD, denumită Alianţa de Centru-Stânga (ACS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.