Primarul verifică cum a cheltuit Clubul Sportiv Municipal banii alocați de Primărie

Vasile Fogel este pregătit să renunţe la preşedinţia Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare în cazul în care conducerea Primăriei găseşte o altă persoană pentru a îndeplini această funcţie. Însă, Fogel a ţinut să sublinieze de la capul locului că „nu voi permite şi nu voi fi de acord ca persoana respectivă, oricine ar fi aceasta, să fie remunerată deoarece nici eu nu am fost plătit”.

Supărarea preşedintelui CSM Satu Mare este legată de auditul efectuat la nivelul clubului. „Aşa este. Am trimis audit acolo, vreau să ştiu unde s-au dus miliarde şi miliarde de lei. Prin acest demers nu vizez nici o persoană anume doar vreau să ştiu exact ce s-a întâmplat cu banii deoarece am primit o serie de reclamaţii. Sunt antrenori şi jucători neplătiţi acolo. Nu mai doresc ca banii Primăriei să meargă pe căi oculte în diverse direcţii. Doresc transparenţă totală”, a declarat edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

Simţindu-se vizat de cele spuse de primar, Fogel a declarat că salariile au fost plătite dar „dacă aveţi o altă persoană pentru funcţia de preşedinte a CSM eu mă retrag. Însă trebuie să ştiţi că în Consiliul de administraţie al clubului sunt reprezentanţi de la fiecare partid politic reprezentat în CL care, mai puţin cel de la PD-L care nu mai este consilier, restul toţi sunt prezenţi la această masă”.

Cu toate că primarul Coica i-a explicat preşedintelui Fogel că nu se doreşte decât transparentizarea activităţii clubului, acesta din urmă vede în demersurile conducerii Primăriei „o acţiune de stopare a activităţii clubului” solicitându-i primarului „o luare de poziţie oficială în această problemă”.

„Nu ştiu de unde aţi auzit de faptul că s-ar dori înlocuirea dumneavoastră din funcţie deoarece nu s-a pus deloc această problemă. Nu se doreşte decât transparentizarea cheltuielilor făcute la nivelul acestui club. Asta nu înseamnă că nu susţinem activitatea sportivă. Vedeţi că şi în cursul zilei de ieri (miercuri) am premiat sportivii care au dus numele municipiului Satu Mare în ţară şi în lume”.

7 Comentarii la "Primarul verifică cum a cheltuit Clubul Sportiv Municipal banii alocați de Primărie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.