Grădina Romei va deveni parc dendrologic

Se doreşte transformarea Grădinii Romei într-un parc dendrologic. Afirmaţia îi aparţine viceprimarului municipiului Satu Mare, Marcela Papici şi a fost făcută în cadrul şedinţei ordinare de astăzi, 30 august, a Consiliului Local Satu Mare.

Potrivit interlocutoarei acest lucru s-a discutat deja cu conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, însă e nevoie de rezolvarea iluminatului public în incinta grădinii deoarece multe corpuri de iluminat au fost furate. Despre rezolvarea cât mai urgentă a acestui neajuns a vorbit şi consilierul local Kereskenzi Gabor care a declarat că la cele două intrări în Grădina Romei, respectiv cea dinspre strada Crişan şi cea de la intrarea dinspre Casa Verde lipsesc corpuri de iluminat. Papici mai spune că în viitor Poliţia Locală va avea un punct fix în parcul respectiv, pentru o mai bună supraveghere a grădinii.

Trebuie spus că în Grădina Romei există o serie de arbori rari a căror denumire şi clasificare sistematică se poate citi de pe plăcuţele ataşate de trunchiurile acestora.

Un Comentariu la "Grădina Romei va deveni parc dendrologic"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.