Sătmăreni premiați la școala de vară a Consiliului Național al Elevilor

Proiectul ”Consiliul Naţional al Elevilor – Factor al democratismului educational” a ajuns la final. Școala de vară a Consiului Național al Elevilor (CNE) de la Eforie Sud, desfășurată în perioada 20-26 august 2012, a marcat etapa finală a acestui proiect menit să stimuleze implicarea activă a elevilor în comunităţile din care fac parte.

Finalitatea evenimentului a fost marcată prin organizarea unei festivități de premiere a celor mai bune proiecte. Astfel, Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Satu Mare i-a fost înmânat premiul pentru cel mai inovator proiect, ”Soarele strălucește pentru toți la fel”. Premiul pentru cel mai complex proiect a fost acordat CJE Timiş ”Iubim cititul – suntem integri”, iar proiectul cu cel mai mare impact asupra participanţilor a aparţinut CJE Bacău, ”Sunt altfel decât noi? Dați-le o nouă șansă!”. Cea mai ingenioasă prezentare a proiectului a aparținut CJE Sibiu cu acțiunea ”Sibiu pentru comunitate”. Proiectul CJE Braşov ”Diferiți, dar totuși la fel” a fost premiat pentru cea mai interactivă prezentare, iar CJE Vâlcea a primit premiul pentru prezentarea cu cel mai mare impact vizual.

Importanța evenimentului a fost marcată atât de partciparea a peste 120 de elevi și profesori din 28 de județe ale țării, cât și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Constanța, Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Constanța, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST) și Alianței Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), precum și de prezența ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ecaterina Andronescu, care a subliniat nevoia societății de a avea lideri, tineri educați și activi în viața comunității.

În decursul celor șapte zile petrecute la mare, elevii au participat la ateliere interactive care au avut la bază lucrul în echipă şi comunicarea, discuții despre calendarul alegerilor din Consiliul Elevilor, care vor avea loc începând cu luna septembrie în toate liceele din țară. De asemenea, au fost prezentate proiectele Consiliilor Județene ale Elevilor (CJE) desfășurate sub egida ”CNE – Factor al democratismului educational”.

Totodată, participanții la școala de vară au avut ocazia să afle despre oportunitățile de studiu în Marea Britanie de la reprezentanții UK Study Romania și posibilitățile de a accesa fonduri pentru dezvoltarea de proiecte comunitare de la reprezentanții Youth Bank Romania. Printre invitații acestui eveniment național s-au numărat și reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), partener al CNE, care au prezentat planurile de viitor ale mișcării studențești.

Un Comentariu la "Sătmăreni premiați la școala de vară a Consiliului Național al Elevilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.