Suplimentele alimentare luate la control de comisarii CJPC Satu Mare

În urma verificărilor efectuate în ultima perioadă, specialiștii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au găsit o serie de nereguli în ceea ce privește comercializarea și etichetarea suplimentelor alimentare. În perioada 20 iulie-20 august, comisarii CJPC au aplicat amenzi în cuantum total de 17.000 lei.

Potrivit comisarului șef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban ”doi operatori economici din Satu Mare comercializau suplimente alimentare fără datele de identificare ale importatorului sau distribuitorului, respectiv a denumirii acestuia și a adresei sediului social. De asemenea, am constatat lipsa unor precizări privind doza din produs care este recomandată pentru consumul zilnic”.

În perioada mai sus menționată au fost controlați un număr de zece operatori economici, iar până la remedierea situației a fost oprită temporar de la comercializare cantitatea de 8,06 kg. Totodată au fost încheiate 10 procese verbale de constatare a contravenției prin care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 17.000 lei dar și șase avertismente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.