Adrian Ştef a vizitat tinerii din tabăra de la Bobald

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a vizitat sâmbătă, tabăra de la Bobald. În această perioadă situl arheologic de la Bobald îi găzduieşte pe tinerii din Asociaţia “Werding Hoffman”. Asociaţia reprezintă interesele bolnavilor de sindromul Werding Hoffman sau alte afecţiuni ale sistemului locomotor, în tabără fiind prezenţi 27 de tineri cu dizabilităţi din Carei şi din toată ţara, asistaţi de un număr de 32 de voluntari.

Adrian Ştef a fost însoţit de consilierul judeţean Josef Pinter, un susţinător al acestei tabere şi ai tinerilor cu probleme ale sistemului locomotor. Preşedintele CJ a fost impresionat de modul în care aceşti tineri muncesc să se integreze în societate. Totodată, le-a mulţumit voluntarilor care îi ajută şi tinerilor pentru că există şi merg înainte.

Ştef a ascultat problemele cu care se cofruntă aceşti tineri şi a fost sesizat cu privire la faptul că nici un hotel din judeţul Satu Mare nu are rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi nu au locuri de muncă, angajatorii fiind reticenţi la adresa lor. Preşedintele CJ le-a promis sprijin şi în această direcţie. A cerut o listă cu persoanele care pot muncii şi studiile pe care tinerii le-au absolvit. Apoi preşedintele CJ le-a promis sprijin pentru înfiinţarea unui atelier protejat în care aceşti tineri să poată lucra.

Aşa cum zice şi motto-ul asociaţiei “Priveşte dincolo de aparenţe”, Adrian Ştef îi îndeamnă şi pe sătmăreni să vadă dincolo de handicapul membrilor Asociaţiei “Werding Hoffman” şi să-i ajute să îşi găsească locul în societate.

Un Comentariu la "Adrian Ştef a vizitat tinerii din tabăra de la Bobald"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.