A fost sfinţită capela mortuară din Pişcari

Sâmbătă, 25 august a fost o zi importantă pentru locuitorii satului Pişcari deoarece Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preotul paroh din Pişcari, Vasile Bota alături de un sobor de preoţi au sfinţit capela mortuară din cimitirul localităţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a participat la slujba de sfinţire. Din partea autorităţilor locale au mai participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, vicepreşedintele CJ, Mircea Govor şi primarul localităţii Terebeşti, Mariana Avorniciţi.
Capela mortuară din cimitirul localităţii este complet funcţională, este racordată la electricitate şi are o arhitectură deosebită.

Lăcaşul sfinţit sâmbătă este o necesitate pentru cei aproximativ 250 de credincioşi din Pişcari iar lucrările de construcţie au început în urmă cu doi ani. Cheltuielile au fost suportate de către săteni şi de consiliul parohial. Această capelă este una dintre cele mai frumoase din împrejurimi după spusele preotul paroh din Pişcari, Vasile Bota.

După slujba religioasă arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul a oferit preotului Vasile Bota un obiect de îmbrăcăminte din vestimentaţia episcopilor, obiect oferit doar de Episcopie şi o diplomă pentru vrednicia de care a dat dovadă construind această capelă şi încă o diplomă celor care au ajutat la construcţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.