Jandamii sătmăreni vor fi la datorie şi în acest week-end

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare vor fi angrenaţi la sfărşitul acestei săptămâni în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului Satu Mare.

Peste 165 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, la zilele Careiului, la Zilele Partium şi la zilelele comunelor Turţ şi Pişcolt.

Având în vedere faptul că manifestările organizate în municipiul Carei sunt programate a se desfăşura timp de trei zile, iar organizatorii estimează prezenţa unui public numeros, jandarmii sătmăreni au solicitat sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj Napoca de unde vor veni 34 de jandarmi.

Patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări:
– să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale ( genţi, poşete, bagaje etc );
– să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
– să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;
– să respecte regulile stabilite de organizatori;
– să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
– să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.