Amenzi usturătoare pentru cei care nu își întrețin terenurile virane aflate în intravilanul municipiului Satu Mare

Potrivit Hotărârii Consiliului Local (HCL) Satu Mare nr. 90/31.05.2012 ce face referire la terenurile virane aflate în proprietatea privată din intravilanul municipiului, reședință de județ, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice, precum și cetățenii care dețin astfel de terenuri au obligația de a le întreține așa cum se cuvine.

Directorul Poliției locale Satu Mare, Florian Găzdac a declarat că cei care dețin astfel de terenuri trebuie să asigure dezinsecția și curățenia acelor spații prin tunderea periodică a vegetației și eliminarea deșeurilor menajere și nemenajere aflate în incintă. De asemenea, aceștia sunt obligați să ia măsuri în ceea ce privește îngrădirea terenurilor virane în vederea preîntâmpinării depozitărilor ilegale de deșeuri din partea unor persoane necunoscute.

Conform HCL luat în discuție, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, deținătorii de terenuri virane sau a construcțiilor începute și nefinalizate în intravilanul municipiului Satu Mare au obligația de a curăți acele terenuri iar în termen de 60 de zile (de la intrarea în vigoare a HCL) trebuie să ia măsuri pentru îngrădirea acestora.
În cazul în care deținătorii terenurilor nu au luat măsuri de igienizare, Primăria va efectua lucrările de întreținere a terenurilor în cauză pe cale administrativă, iar cheltuielile ocazionate cu aceste lucrări vor fi recuperate pe cale legală de la deținătorii terenurilor.

Cei care nu își igienizează și nu iau măsuri pentru a-și îngrădi terenul sunt pasibili de a fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 200 și 2.500 lei, de către Poliția locală Satu Mare.

7 Comentarii la "Amenzi usturătoare pentru cei care nu își întrețin terenurile virane aflate în intravilanul municipiului Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.