A început sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Candidații care au picat bacalaureatul în sesiunea de vară, mai au șansa să treacă cu bine de examenul maturității în această toamnă. Cea de-a doua sesiune (cea de toamnă) a examenului de bacalaureat a început astăzi, 20 august, cu probele de competențe lingvistice și digitale. Probele mai sus menționate se vor încheia vineri, 24 august. Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc peste o săptămână, pe 27 august.

Potrivit evidențelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat s-au înscris un număr de 1.744 de candidați. Iată și calendarul examenelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului:

– 20-24 august: probele de competențe lingvistice și digitale
– 27 august: Limba şi literatura română (proba scrisă)
– 28 august: Limba şi literatura maternă (proba scrisă)
– 29 august: Proba obligatorie a profilului (proba scrisă)
– 31 august: Proba la alegere a profilului și specializării (probă scrisă)
– 2 septembrie: Afişarea rezultatelor și depunerea contestaţiilor (în intervalul orar 16.00 – 20.00)
– 3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
– 5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Vă reamintim că la nivelul judeţului Satu Mare s-au constituit șapte centre de examene şi două subcomisii, după cum urmează: Grup Școlar ”Constantin Brâncuși” Satu Mare, Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu”, Colegiul Național ”Doamna Stanca”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ”Ion I.C. Brătianu”, Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei având o subcomisie la Grup Şcolar Industrial din Tăşnad, Liceul Teoretic Negrești Oaș având o subcomisie la Grup Şcolar ”George Bariţiu” Livada.

5 Comentarii la "A început sesiunea de toamnă a bacalaureatului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.