Artişti din 14 ţări şi-au expus lucrările la Muzeul de Artă Satu Mare


Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef a participat astăzi, 17 august, la vernisajul expoziţiei de artă contemporană “d.fleiss & east-west artists” ce s-a desfăşurat la Muzeul de Artă Satu Mare.

În cadrul expoziţiei pot fi vizionate creaţiile realizate în timpul celor opt zile în care artiştii plastici au participat la tabăra de la Bobald. Iniţiatoarea acestui proiect este Dorothea Fleiss, care a reuşit şi de această dată să adune pe lângă artiştii plastici din România şi creatori din: Albania, Austria, Canada, China, Japonia, Coreea, Moldova, Mongolia, Nepal, Polonia, SUA, Ungaria şi Turcia.

Adrian Ştef s-a arătat încântat de creaţiile expuse iar în discursul său a ţinut să sublinieze multiculturalitatea ca fiind un aspect extrem de bine exprimat prin prisma lucrărilor aduse în sălile Muzeului de Artă Satu Mare.

“La Bobald se întâmplă foarte multe evenimente frumoase sub patronajul Muzeului Judeţean, de cele mai multe ori cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Satu Mare. Cultura poate să promoveze oameni, zone, regiuni, ţări, judeţe şi acest lucru noi l-am înteles, iar acest eveniment care a ajuns la a XIV-a ediţie vedem că a reusit să atragă artişti din toată lumea. Trebuie să felicit Muzeul Judeţean pentru acest parteneriat cu artista Dorothea Fleiss şi pot să îi asigur că, în continuare, instituţia pe care o conduc va susţine aceste evenimente care reuşesc să antreneze oameni de cultură, să îi aducă la noi în judeţ şi vedem că ei crează inspirându-se din frumuseţile ţinuturilor noastre” a declarat Adrian Ştef.

3 Comentarii la "Artişti din 14 ţări şi-au expus lucrările la Muzeul de Artă Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.