Polițiștii sunt la datorie de Sfânta Marie

Peste 150 de poliţişti sătmăreni vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Astfel, peste 150 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. Spre exemplu, la Bixad 36 de poliţişti, alături de alte forţe de ordine cu atribuţii în acest domeniu, vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase din zona lăcaşului de cult.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, peste 70 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 30 de la rutieră, acţionând totodată şi poliţiştii de investigaţii criminale, investigarea fraudelor, structura de arme, explozivi şi substanţe periculoase, şi alte formaţiuni.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona 23 de patrule auto şi 17 pedestre, existând şi echipaje de intervenţie pregătite să acţioneze.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drum, în principal pe DN 19, DN 19 A, DN 1C, DN 1F.

Vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe zece autospeciale ale formaţiunilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei.

Poliţiştii Biroului Transporturi vor acţiona pentru siguranţa călătorilor în staţiile de cale ferată, urmărind asigura patrularea, în medie, a peste 400 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

4 Comentarii la "Polițiștii sunt la datorie de Sfânta Marie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.