Olimpia rămâne în liga a III-a

”În sezonul fotbalistic 2012-2013, Olimpia Satu Mare va juca în Liga a III-a, seria a V-a. Visul că putem promova în Liga a II-a s-a spulberat. Asta nu înseamnă că în următorul sezon nu ne vom lupta pentru promovare. Acesta este unul dintre obiectivele noastre”. Declarația îi aparține directorului sportiv al FC Olimpia Satu Mare, Dan Băbuț, iar anunțul a fost făcut astăzi, 13 august, în cadrul unei conferințe de presă organizate în sala mică de ședințe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu presa a fost prezent și viitorul director sportiv al clubului de fotbal sătmărean, Daniel Pașca. Referitor la viitorul director sportiv, Băbuț a declarat că ”domnul Pașca va îndeplini funcția de director sportiv iar eu voi fi probabil președintele sau vicepreședintele clubului. Încă se mai lucrează la statut și acesta este motivul pentru care încă nu pot să vă comunic funcția pe care o voi avea în viitor. În orice caz, domnul Pașca va face parte din conducerea clubului. Mai trebuie să vă spun că numărul membrilor din conducerea FC Olimpia Satu Mare, va rămâne același”.

Băbuț recunoaște că jucătorii încă nu au semnat contractele cu FC Olimpia însă totul se va rezolva în decurs de câteva zile, având în vedere că acum se lucrează la forma juridică a acestora. Potrivit celor declarate de Băbuț ”sunt multe echipe care s-au retras din campionat astfel încât Federația Română de Fotbal (FRF) nu a permis accederea unor echipe dintr-o ligă inferioară într-una superioară. Dacă facem o radiografiere a echipelor din Liga a III-a, seria a V-a, unde va juca și formația noastră, se vede că distanțele dintre localități sunt destul de mari. Vom juca cu echipe valoroase dintre care câteva trag la titlu astfel încât nu va fi o serie ușoară”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Băbuț a vorbit pe scurt și despre un proiect de modernizare a stadionului Olimpia. Lucrările vor debuta în 2013 și vor fi finanțate din fonduri guvernamentale. ”În principiu, stadionul va rămâne cu același număr de locuri, va avea scaune moderne și va fi acoperit. În acest moment încă nu vă pot spune foarte multe deoarece trebuie să vedem ce proiect vor aproba cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Însă noi facem pregătirile încă din acest an.

Și pentru că ne-am obișnuit cu prezența unor echipe de top în Satu Mare, conducerea FC Olimpia le pregătește sătmărenilor o nouă surpriză ”este vorba despre un meci dintre FC Olimpia și Naționala de Aur a României. O parte dintre jucători au spus DA invitației noastre însă mai suntem în discuții cu Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Gheorghe Hagi, fără de care întâlnirea nu ar avea același farmec. Noi am programat acest meci în intervalul 1-15 septembrie”.

Potrivit celor declarate de Băbuț, în acest sezon fotbalistic FC Olimpia va avea opt echipe de juniori și trei de cadeți ”iar de la anul dorim să avem și echipa a II-a Olimpiei. Vrem să ne axăm pe formarea jucătorilor. Avem în vedere să-i creștem și să-i formăm la clubul nostru și nu să aducem jucători din altă parte”.

12 Comentarii la "Olimpia rămâne în liga a III-a"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.