Armata secretă din spatele lui Traian Băsescu

Războiul politic generat de suspendarea lui Traian Băsescu evoluează halucinant. Dezvăluirile nebune se rostogolesc din oră în oră. Ce profețește suspendatul la portiță se întîmplă peste o oră sau peste o zi. Apar vinovați și stenograme de convorbiri telefonice de tip ras-tuns-freza (probează în trei fraze tot ce acuză T. Băsescu!), acuzațiile șocante sunt lansate de te miri unde, urmăririle penale vizează pe te miri cine, plouă cu mandate de ascultare, de percheziție și cu chemări la Parchet.

E mai limpede decît moartea că lucrurile nu vin nici de la Sfîntul Duh, nici de la hazard, nici de la actuala putere. În același timp, este la fel de limpede că Traian Băsescu împreună cu echipa sa de amatori entuziaști din garajul de pe strada Comănița, cu Bogdan Oprea, amărîtul de fost purtător de cuvînt al Elenei Udrea, cu Sebastian Lăzăroiu, cu Cotoi-Voinescu și cu bîjbîitul de Traian Ungureanu, nu pot mișca un asemenea mecanism infernal. Mai este cineva care lucrează în spatele lor. Cine să fie și de unde o asemenea forță?

De unde vin puterea și deșteptăciunea suspendatului Băsescu?

De săptămîni de zile am început o investigație jurnalistică discretă. Toate drumurile duc în aceeași direcție: Serviciile secrete ale statului român. Ele continuă să-l servească pe fostul președinte. Unele chiar mai intens decît înainte. Iar între cei mai zeloși se numără Florian Coldea și Silviu Predoiu. Din aproape în aproape, am izbutit să conturăm imaginea acestui centru suplimentar de putere ce operează în aceste zile în spatele lui Traian Băsescu. Două dintre sursele noastre ne-au confirmat același lucru. În interiorul SRI a fost constituită o celulă de criză. În orele premergătoare suspendării, Traian Băsescu s-a întîlnit cu generalul maior Florian Coldea și cu generalul de patru stele de la SIE, Silviu Predoiu și au stabilit modalitățile de lucru. Toți ofițerii au fost rechemați ca și în situație de alarmă. La funcționarea acestei celule de criză contribuie și Laura Codruța Kovesi. Si ea a primit sarcină de la Traian Băsescu ”să pună la dispoziția domnilor generali resursele specifice ale instituției”. Și, astfel, la Serviciul Român de Informații a fost constituită o celulă de criză condusă de prim- adjunctul directorului SRI, generalul maior Florian Coldea, general cu trei stele, umflat de Traian Băsescu după demisia lui Radu Timofte din fruntea SRI și după marele dosar ”Răpirea jurnaliștilor români în Irak”.

Am întrebat și noi cine face parte din această celulă de criză și cum operează ea? Iată cîteva amănunte:

-În afară de primul adjunct al dirctorului, activitatea este condusă de doamna general Elena Istode, șef al Departamentului Securității Economice și de doamna general de brigadă Emilia Cristina-Posaștiuc (vă rog să dictați pe litere ca să nu-i pocim numele! – n.r.). Dînsa este șefa Centrului de Monitorizare Media. Oficial se numește CSD, adică Centrul pentru Surse Deschise. Amîndouă doamnele au fost avansate în grad de Traian Băsescu în luna martie. Erau două colonelese extrem de devotate.

-Există și un centru de supraveghere media?

– Mamă, mamă, ce centru! E mult mai mult decît monitorizare, domnule! E penetrare, infiltrare, manipulare!

-Si ce face celula de criză?

-Celula de criză instituită de generalul Coldea împarte cetățenii României în buni, cei de partea lui Traian Băsescu, și în răi, toți cei care au contribuit în orice fel la demiterea acestuia sau se manifestă împotriva președintelui suspendat.

-Ei și?

-Categoria ”băieților răi” are parte de o minuțioasă investigare și fișare personală. Se scormonește trecutul și prezentul celor care sunt etichetați vehement anti-Băsescu, unii sunt trecuți pe liste speciale de potențiali atentatori, alții primesc ”eticheta VIP”, adică de agenți de legătură cu puteri străine. Și sunt ascultați, urmăriți, monitorizați. Stau cu lunile pe lista dușmanilor Constituției.

-Si ce face celula de criză cu ”datele” obținute?

-Livrează zilnic materie primă pentru aparițiile publice ale suspendatului și, concomitent, alimentează agenții acoperiți din mass-media cu material de denigrare, intoxicare, dezinformare și derutare, nu numai opiniei publice interne și internaționale, ci, mai cu seamă, cu țintă către autoritățile legitime ale statului român și către instituții ale Uniunii Europene.

-Ajung și pînă acolo?

-N-ați văzut? Mamă-mamă!

-Directorul SRI George Maior știe de celula de criză?

continuarea pe cotidianul.ro

7 Comentarii la "Armata secretă din spatele lui Traian Băsescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.