La Crucişor s-a inaugurat o platformă de depozitare a gunoiului de grajd


Joi, 9 august 2012, a avut loc receptia la terminarea lucrarilor pentru platforma de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deşeurilor menajere, construită în cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi, în comuna Crucişor.

Valoarea platormei se ridică la suma de  782.236 lei. La recepţia investiţiei au participat coordonatorii Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi, primarul comunei Florinel Andreica, reprezentanţi ai constructorului, ai proiectantului, diriginţii de şantier, specialişti din cadrul Inspecţiilor Judeţene în Construcţii, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă şi ai Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului.

Platforma de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deşeurilor menajere recepţionată face parte din seria de investitii care se deruleaza în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi, in cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi. În luna iunie au fost finalizate 8 platforme comunale, în luna iulie au fost recepţionate 4 platforme comunale, iar în această lună vor fi gata încă 5. Anul trecut au fost date în folosinţă 14 platforme comunale. Este prevăzut în proiect ca pana în august 2013 să fie recepţionate încă 40 de platforme de colectare.

Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi. derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Banca Mondială şi Guvernul României, are ca scop reducerea poluării apei şi solului cu nitraţi prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi prin informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Proiectul este finantat de Banca Internatională pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si Facilitatea Globală de Mediu (GEF), care au acordat României un împrumut, respectiv un Ajutor financiar nerambursabil.

4 Comentarii la "La Crucişor s-a inaugurat o platformă de depozitare a gunoiului de grajd"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.