Când infinitul este … lângă noi (prima poză de 2 gigapixeli din Satu Mare)

 

click pe foto pentru a o putea vedea la rezoluție maximă

Pasionat de fotografie, Virág Botond a ales să se desprindă într-un oarecare fel de linia clasică a acestei arte, conturată cu aproape două veacuri în urmă de Jacques Mandé Daguerre, inventatorul oficial al „daghereotipiei” (părintele fotografiei). Folosind un teleobiectiv cu distanţă focală mare, a reuşit să surprindă instantanee care lasă privitorii înmărmuriţi în faţa artei sale.

S-a dedicat fotografiei în urmă cu patru ani … din pasiune, ni se destăinuie, preţ de câteva minute artistul. „Am început să achiziţionez aparatură mai performantă pentru a putea realiza fotografii într-adevăr artistice. Cum am reuşit să realizez această imagine panoramică a oraşului Satu Mare? Pentru a face fotografii cu o rezoluţie atât de mare, 2.000 Mpixeli (Mega pixeli), se impune folosirea unui teleobiectiv cu distanţa focală cât mai mare, cu scopul de a cuprinde un spaţiu cât mai mic posibil. Spre exemplu, imaginea despre care vorbim, este compusă din 162 de fotografii. Deci, este un complex de imagini mai mici care apoi au fost alăturate într-un puzzle uriaş. Ah, da … să nu uit. Imaginea panoramică a oraşului Satu Mare a fost realizată din Palatul Administrativ”, povesteşte Botond.

Una dintre proprietăţile imaginilor realizate cu ajutorul acestei tehnici este că anumite puncte (clădiri, străzi, oameni, etc.) pot fi mărite atât de mult încât să permită vizionarea unor amănunte care la prima vedere ne-au ocolit privirea.

7 Comentarii la "Când infinitul este … lângă noi (prima poză de 2 gigapixeli din Satu Mare)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.