Antonescu şi-a urcat în cap social-democraţii

Social-democraţii şi liberalii se află în degringoladă după anunţul premierului Victor Ponta de anulare a mini-recensământului destinat reactualizării listelor permanente cu alegători, baza necesară pentru validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Nervozitatea a ajuns la cote maxime când liderii din teritoriu şi-au văzut planul de a reducere cu două milioane a numărului de votanţi aruncat în aer de Curtea Constituţională. Mai mult, criticile formulate la adresa guvernului Ponta, cât şi anunţul preşedintelui interimar Crin Antonescu că moare la gât cu Traian Băsescu a creat noi nemulţumiri în USL. Conform unor surse din cadrul alianţei, social-democraţii se întreabă ce rost să mai aibă să lupte pentru un preşedinte care-i tot atacă, în timp ce unii liberali se repliază cu gândul al ce va urma după ce Băsescu se va întoarce la Cotroceni.

În USL, sentimentul general este că partida pentru Cotroceni a fost deja pierdută în favoarea lui Băsescu şi că nu se face decât să se tergiverseze lucrurile. Mai ales de către preşedintele interimar Crin Antonescu. Conform surselor citate, unii social-democraţi nu mai sunt dispuşi să gireze cu eforturile lor comportamentul unui lider politic care nu a ştiut să aprecieze toată munca depusă de filialele PSD în teriroriu pentru demiterea preşedintelui Băsescu la referendumul din 29 iulie. Atacurile aruncate marţi seară de liderul liberal autosuspendat la adresa prestaţiei Guvernului a înfierbântat spiritele şi aşa destul de încinse din Kisellef numărul 10 unde se află sediul PSD, dar mai ales ale şefilor de filiale din teritoriu care au dus greul mobilizării USL în timpul referendumului.

„Să vină el şi să spună câţi de-ai lor, câţi liberali au ieşit la vot! Câţi oameni au adus la urne şi după aia să vorbească despre datorie şi performanţe. S-a cocoţat acolo la Cotroceni şi uită oamenii cărora le datorează până şi asta”, susţine un lider de filială şi vicepreşedinte social-democrat pentru pesurse.ro

Potrivit altor surse, nici în Aviatorilor nu e pace şi armonie. Cei care au asistat la prima vizită a lui Antonescu la sediul USL după anunţarea rezultatului referenbumului au rămas cu un gust amar. „A tunat şi fulgerat la adresa tuturor, dar nu s-a uitat să vadă cât au scos la vot ăia pe care i-a instalat în fruntea unor organizaţii. Nici nu e de mirare că Admoniţei s-a săturat şi şi-a dat demisia”, au declarat sursele citate pentru pesurse.ro

Conform acestora, prin modul în care a împărţit ameninţări şi critici în dreapta şi înstânga, Antonescu a pierdut o bună parte din sprijinul propriilor partizani din PNL. Deja, unii lideri liberalio îşi fac calcule la ce va urma dacă Băsescu se întoarce în funcţia de preşedinte. Alţii, mai pragmatici nu văd zile bune nici pentru Antonescu reîntors ca lider în fruntea PNL şi au iniţiat contacte cu mai vechii adversari ai acestuia pentru a-şi prezerva propriile funcţii politice în caz de cutremur intern în sânul partidului.

pesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.