Consiliul Județean a semnat un parteneriat cu Grupurile de Acțiune Locală din județ

Președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a semnat astăzi, 8 august, acordurile de asociere cu reprezentanții Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din judeţul Satu Mare.

La întâlnirea care a avut loc de la ora 10.00 în sala mică de ședințe a CJ au participat directorul Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul CJ, Pataki Csaba, directorul Asociației ”Grup de Acțiune Locală Țara Oașului”, Maria Turtureanu, din partea Asociației de Dezvoltare Microregională a Comunităților din zona Sătmarului, Ștefan Baboș iar din partea Asociației ”Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare”, Mihai Lochli și Ștefan Toga.

Semnarea documentelor de asociere vizează acordarea unei finanțări în valoare de 7,5 milioane de euro în scopul demarării funcționării planurilor de dezvoltare locală a teritoriilor cuprinse în GAL.

Obiectivul general al Axei IV – LEADER îl constituie demararea și funcționarea inițiativelor de interes local în dezvoltarea propriilor teritorii. Acțiunile finanțate prin abordarea LEADER presupun acțiuni integrate, coerente, ce conduc la diversificarea și dezvoltarea economiei rurale în folosul comunităților.

Potrivit celor declarate de Adrian Ștef ”probabil că momentan suma este insuficientă, dar oricum vorbim despre 7,5 milioane de euro, pe care îi vom atrage în județul nostru, câte 2,5 milioane de euro pentru fiecare grup de acțiune locală și, dacă ați observat, acoperă aproape tot județul, pentru că vorbim de zona Careiului, zona municipiului Satu Mare și zona Țării Oașului. Noi îi monitorizăm cu ajutorul Direcției de Dezvoltare Regională, le acordăm tot sprijinul, dar trebuie să fie foarte eficienți”.

Asociația ”Grup de Acțiune Locală Sud-Vest” Satu Mare cuprinde 18 comune: Andrid, Berveni, Cămin, Căpleni, Căuaș, Cehal, Ciumești, Foieni, Petrești, Pir, Pișcolt, Sanislău, Santău, Săcășeni, Sălacea, Săuca, Tiream, Urziceni și orașul Tășnad.

Asociația de Dezvoltare Microregională a Comunităților din zona Sătmarului cuprinde localitățile: Botiz, Dorolț, Lazuri, Livada, Odoreu, Păulești, Vetiș, Viile Satu Mare și Micula.

Asociația ”Grupul de Acțiune Locală Țara Oașului” vizează elaborarea și implementarea strategiei de dezvoltare a microregiunii Țara Oașului, cuprinzând: Tarna Mare, Batarci, Turț, Călinești, Gherța Mică, Vama, Orașu Nou, Racșa, Certeze, Bixad, Târșolț, Cămărzana și o localitate din Maramureș, Remeţi.

Un Comentariu la "Consiliul Județean a semnat un parteneriat cu Grupurile de Acțiune Locală din județ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.