Pădurea din Cămârzana s-a reaprins

După ce în cursul zilei de luni, 6 august, echipajele de pompieri, jandarmi, militari şi poliţişti de frontieră s-au luptat ore în şir cu flăcările care erau cât pe ce să mistuie 30 de hectare de pădure situată lângă Cămârzana, astăzi, 7 august, la orele dimineţii, litiera din pădure s-a reaprins, fiind necesară intervenţia unor forţe considerabile pentru a putea opri prăpădul. Incendiul a fost lichidat la ora 18.15.

Pentru a stinge flăcările de la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, Staţia de Pompieri Negreşti Oaş şi Garda de Intervenţie Turţ au fost trimişi la faţa locului doi ofiţeri şi 28 de subofiţeri. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare a trimis în ajutor un ofiţer şi 20 subofiţeri iar conducerea UM 01653 Geniu, patru subofiţeri şi 16 militari angajaţi.

Totodată, au intervenit şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) a localităţilor Cămârzana (50 de voluntari), Târşolţ (10 voluntari) şi Călineşti (4 voluntari) cu o autospecială de stins incendii. De asemenea, în ajutorul pompierilor, jandarmilor şi militarilor au venit şi nouă persoane de la Ocolul Silvic Negreşti Oaş.

Datorită intervenţiei prompte s-a reuşit salvarea pădurii a cărei litieră s-a aprins şi pădurea de conifere din vecinătate, în valoare de aproximativ 100.000.000 lei.

Un Comentariu la "Pădurea din Cămârzana s-a reaprins"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.