Sătmăreni trimiși în judecată de către procurorii DIICOT pentru contrabandă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi, din municipiul Satu Mare, urmare a destructurării unui grup infracţional constituit din cetăţeni români, italieni şi ucraineni, specializat în contrabanda cu produse accizabile cu tutun.

În fapt, se reţine că inculpaţii Ioan Pop, 45 de ani, Komaromi Adolf Janos, 32 de ani, Dorin Sentianoşi, 41 de ani şi Petru Constantin Borz, 39 de ani, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii materiale substanţiale, prin introducerea pe teritoriul României şi comercializarea ilegală de ţigarete provenind din Ucraina.

Astfel, inculpaţii au introdus în ţară, disimulate în diverse mijloace de transport, cantităţi considerabile de ţigarete, destinate comercializării pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană.

Spre exemplu, la data de 9 aprilie 2010, urmare a acţiunii procurorilor DIICOT, a fost descoperită și ridicată cantitatea de 115.000 de pachete de ţigarete. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Mai trebuie spus că inculpații Ioan Pop, Petru Constantin Borz şi Dorin Sentianoşi au fost cercetaţi şi de către autorităţile judiciare austriece pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furturi de utilaje de construcţii, in valoare de 960.000 de euro.

Procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile şi autoturisme, aparţinând inculpaţilor, în valoare de aproximativ 1.500.000 lei.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bihor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.