Băsescu: Ar fi cea mai mare laşitate să demisionez

Preşedintele suspendat Traian Băsescu este de părere că demisia sa din funcţie ar fi ”cea mai mare laşitate” şi a declarat că va recurge la acest gest dacă liderii USL vor accepta modificarea Constituţiei în sensul reducerii numărului de parlamentari şi a trecerii la Parlament unicameral.

Întrebat dacă s-a gândit la varianta demisiei în aceste zile, Băsescu a spus că s-a gândit, dar ar fi o mare laşitate. “M-am gândit şi ar fi cea mai mare laşitate. V-am mai spus că preşedinţii nu abdică – ei nu pot – şi demisia mea ar fi atingerea obiectivului celor care au dat lovitura de stat şi nu vreau să-şi atingă obiectivul. Dacă va spune Curtea Constituţională altfel, foarte bine, îmi voi scoate pălăria, îmi iau bocceluţa şi am plecat. Că am o meserie, ştiu ce să fac, dar altfel ar fi ridicol ca eu însumi, prin atitudine, prin acţiunea mea să duc la finalizarea cu succes a loviturii de stat”, a precizat Traian Băsescu, la sediul său de campanie.
El a adăugat că în calitate de “preşedinte suspendat legal nu poate demisiona dintr-o funcţie pe care n-o are în momentul de faţă – cea de preşedinte”. “Dar, dacă se gândeşte cineva că în eventuala revenire iau în consideraţie acest lucru, nu. Îl iau în condiţiile mele, cele pe care le-am discutat: hai să revizuim Constituţia, respectăm votul de la referendumul din 2009, cu reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral, mai putem ajusta şi altele şi reducem mandatul preşedintelui la patru ani. Deci, în aceste condiţii, în mine au un partener”, a mai spus Traian Băsescu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.