UDMR-iştii susțin că nu sunt vinovați pentru prezența scăzută la referendum

Liderii UDMR Satu Mare consideră că organizaţia pe care o reprezintă nu poate fi făcută vinovată de prezenţa scăzută la urne, la referendumul de duminică, 29 iulie. “Noi respingem din start toate acuzaţiile aduse de USL la adresa UDMR deoarece nici un politician nu poate trage la răspundere un preot dacă a îndemnat sau nu enoriaşii să meargă la vot”.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 3 august, la sediul UDMR de către preşedintele organizaţiei judeţene al organizaţiei, Csehi Arpad. La întâlnirea cu jurnaliştii au mai fost prezenţi şi consilierul local Kereskenyi Gabor respectiv senatorul UDMR, Tiberiu Guntner.

Mai mult decât atât Csehi a declarat că după cunoştinţele sale preoţii reformaţi şi romano-catolici au îndemnat enoriaşii să iasă la urne. “Se vorbeşte de o prezenţă scăzută la referendum în zona Careiului. Însă cei care aţi avut curiozitatea să analizaţi prezenţa la urne la ultimele alegeri în aceea regiune a judeţului aţi putut constata de fiecare dată o prezenţă scăzută atât la locale cât şi generale. Motivul este unul extrem de simplu. Pe listele de vot sunt trecuţi toţi locuitorii care de cinci, zece sau chiar de mai mulţi ani sunt plecaţi la muncă în străinătate iar raportarea se face la total, fără să se scadă numărul celor care nu locuiesc în zonă”.

Şi pentru a exemplifica şi a găsi o contrapondere celor afirmate, Csehi a declarat că nici în zona Oaşului prezenţa la vot nu a fost foarte bună. “La Negreşti prezenţa la urne a fost de 22%, la Batarci 26%, la Călineşti Oaş 17% etc. Prezenţă mai mare a fost înregistrată în zona codrului”.

Mai radical în declaraţii a fost consilierul Kereskenyi care a declarat că “unii dintre liderii USL au încercat să scoată ca ţapi ispăşitori UDMR. Noi respingem cu fermitate aceste acuzaţii care, din păcate, au trecut şi în faza de ameninţări în ceea ce priveşte repartizarea unor fonduri la anumite comune. Această săptămână a trecut cu căutarea vinovaţilor. La început a fost învinuit Viktor Orban, apoi presa şi canicula iar acum preoţii reformaţi şi romano-catolici. Eu cred că USL ar putea să-şi asume eşecul fără a căuta vinovaţi în altă parte”.

5 Comentarii la "UDMR-iştii susțin că nu sunt vinovați pentru prezența scăzută la referendum"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.