Carte de identitate falsă, cumpărată cu 550 de euro

 

Polițiștii de frontieră sătmăreni cercetează o moldoveancă pe care au depistat-o la frontieră cu un document de călătorie fals. Totodată, concubinul femeii este cercetat pentru că i-a înlesnit procurarea documentului respectiv.

Joi, 02 august a.c., în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Florin Vasile L., 36 de ani, din Vișeu de Sus, județul Maramureș, conducând un autoturism marca Nissan Primera, înmatriculat în România. Împreună cu el în mașină călătorea și o femeie care la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate pe numele Adriana Cristina L., 32 de ani, din Satu Mare.

Polițistul de frontieră care efectua controlul pe sensul de intrare în țară a observat că documentul prezentat de către femeie nu este unul autentic. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, de fapt, persoana care s-a prezentat pentru a intra în România este Silvia F., în vârstă de 42 de ani, din R. Moldova.

Cel aflat la volanul mașinii a declarat că în timp ce se afla în Belgia a intrat în legătură cu un alt cetățean român care lucra în țara respectivă și de la acela a procurat cartea de identitate contra sumei de 550 de euro. Totodată, maramureșeanul susține că a recurs la această metodă întrucât intenționa să vină în România cu concubina lui, Silvia F., și să se căsătorească. Dar cum femeia nu poseda documente legale de călătorie, a încercat să intre în țara noastră cu o carte de identitate falsă.

Acum Silvia F. este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea, uz de fals și tentativă la intrarea în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar Florin L. pentru complicitate la fals în înscrisuri oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.