Antonescu jubilează, dar şi avertizează

În România există un Guvern pe deplin legitim şi care lucrează cu toate instituţiile sale şi există instituţia prezidenţială care va funcţiona pe deplin, a declarat preşedintele interimar, Crin Antonescu, la Palatul Cotroceni. Antonescu a mai trimis o săgeată critică spre ministrul de Interne, Ioan Rus, recomandând acestui minister să-şi facă cu mai multă eficienţă datoria până la data stabilită de CCR si de atunci încolo. În opinia preşedintelui interimar, în toamnă vom avea atât alegeri parlamentare, cât şi alegeri prezidenţiale.

Principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu

– Dincolo de respectarea deciziei CCR, se cuvine să salutăm un lucru: amânarea deciziei privind referendumul are in fond la originea ei convingerea CCR că in procesul democratic contează fiecare vot şi voturile oamenilor reali. Este, in acest fundament al deciziei CCR incă o dovadă că democraţia are sens doar atunci când înseamnă insumarea exprimării libere a fiecărui cetăţean.

– Un merit la această evolutie benefică a lucrurilor il are presa, vă multumesc, il are opinia publica ce a discutat in termeni responsabili despre lucruri care ne privesc.

– Vom şti dacă vom avea prezidentiale anticipate sau nu pe 12 septembrie, Asta nu inseamnă nici că va continua o campanie electorală care s-a incheiat inaintea referendumului si nici ca România traverseaza pana atunci instabilitate. Există in Romania un guvern pe deplin legitim, un Parlament pe deplin legitim, există instituţia prezidentială chiar sub titlu de interimat ce va functiona in parametri normali. Toate institutiile financiare internationale au interlocutori oficiali calificati si legitimi.

– Guvernul are misiunea să revină cu maxim de preocupare şi eficienţă la treburile curente, la problemele serioase cu care se confruntă România şi mă bucur să văd că o face. – Din punct de vedere al bătăliei politice, referendumul a trecut.

– MAI va trebui să-şi facă cu mai multă eficienţă datoria până la data stabilită de CCR si de atunci încolo. Bătălia politică s-a incehiat. Ea va reincepe la finalul toameni cand vom avea alegeri parlamentare si in opinia mea destul e probabil, si alegeri prezidentiale.

antena3.ro

2 Comentarii la "Antonescu jubilează, dar şi avertizează"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.