Polițiștii au depistat suspecții în cazul mai multor furturi din autoturisme

Doi minori, de 14 și 17 ani, sunt cercetați de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt din autoturisme, suspectul de 17 ani fiind și încarcerat pentru 24 de ore în Arestul Inspectoratului.

Polițiștii liniei de muncă ”Furturi din auto” i-au surprins în flagrant pe cei doi minori, în cursul nopții trecute, în timp ce furau un radio CD și 35 de CD-uri, dintr-un autoturism parcat pe Strada Păpădiei din municipiu, profitând de faptul că portiera din față a mașinii era neasigurată. Extinzând cercetările polițiștii au administrat probe concludente în urma cărora s-a reținut în sarcina celor doi minori și comiterea altor 11 infracțiuni de furt din autoturisme, tot pe raza municipiului reședință de județ.

Furturile au fost comise în ultimele două săptămâni, pe timp de noapte, suspecții profitând în majoritatea cazurilor de faptul că proprietarii autovehiculelor lăsau bunurile la vedere și nu asigurau portierele ori geamurile mașinii. Cei doi minori au sustras din autoturisme diverse bunuri găsite – radio CD-playere, ceasuri de taxat și stații de emisie taxi, telefoane mobile, GPS-uri, telefoane mobile – polițiștii reușind să identifice și persoanele cărora le-au fost oferite spre vânzare pentru prețuri modice bunurile furate, astfel încât prejudiciul cauzat a putut fi în mare parte recuperat.

Minorul de 17 ani, din Odoreu, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă, iar celălalt suspect, în vârstă de numai 14 ani, din Amați, a fost internat în Centrul de Primire a Minorilor.

Cercetările continuă în cauza privind comiterea infracțiunilor de furt calificat, urmând a se stabili dacă cei doi suspecți au mai fost implicați și în comiterea altor infracțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.