Două echipe din Satu Mare vor reprezenta România la Concursul Internațional ”Prietenii pompierilor”

Echipele de băieți și fete din județul Satu Mare care au câștigat faza națională a concursului ”Prietenii pompierilor” vor reprezenta România în perioada 14-28 iulie 2013, la Concursul Internațional cu același nume din Mulhouse (Franța). Coordonatorii celor două echipe sunt profesorii Veronica Bancoș (fete) și Szemak Attila (băieți).

Echipajele de băieți și fete alcătuite din elevi de la Palatul Copiilor având vârstele cuprinse între 10 și 15 ani au câștigat locul I la concursul național ce s-a desfășurat în perioada 23-27 iulie, la Piatra Neamț. ”Mă ocup de echipa de fete din 1994 și vreau să vă spun că am obținut de opt ori până acum titlul național dintre care de șapte ori consecutiv. Ce aș putea să vă spun despre concurs de la Piatra Neamț? A fost greu, echipele au fost foarte bine pregătite iar căldura a fost greu de suportat. Însă cu toate acestea am reușit să ne întoarcem cu locul I ceea ce ne dă dreptul de a participa la Concursul Internațional de anul viitor din Franța”, a declarat Veronica Bancoș.

Potrivit interlocutoarei la competițiile internaționale participă doar echipe din Europa dar în calitate de invitați sunt prezente și echipe din afara continentului. ”Spre exemplu, în 2009 a fost invitată echipa din Japonia. La concursurile internaționale participă de obicei 47-48 de echipe având în vedere că fiecare țară trimite câte două echipaje, una de fete și alta de băieți. Țara gazdă are dreptul la trei echipe”, a declarat Bancoș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.