Ambasadorul Belgiei a vizitat Satu Mare

Aflat într-un turneu de documentare prin mai multe judeţe din Transilvania, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Philippe Beke, a fost primit, în data de 31 iulie, de autorităţile sătmărene. La întâlnirea cu înaltul diplomat belgian au participat prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. După cum a declarat la începutul discuţiilor, ambasadorul Belgiei a vizitat pentru prima dată judeţul Satu Mare de la numirea în funcţie, motiv pentru care a dorit să afle cât mai multe informaţii direct de la cele mai autorizate persoane.

Prefectul Eugeniu Avram a prezentat principalele date despre judeţul Satu Mare, rolul şi atribuţiile Instituţiei Prefectului, preşedintele Adrian Ştef s-a axat pe domeniile care oferă la nivelul judeţului cele mai bune oportunităţi pentru investitori, proiectele de dezvoltare în turism, infrastructură şi cooperare transfrontalieră, iar primarul Dorel Coica a trecut în revistă problemele cu care se confruntă municipalitate, posibilităţile pe care le oferă parcul industrial, creare de noi locuri de muncă şi dorinţa de a realiza parteneriate cu oraşe din Belgia.

În cadrul discuţiilor s-au evidenţiat punctele tari şi slabe ale judeţului Satu Mare în privinţa dezvoltării şi atragerii de investitori, înaltul diplomat belgian, care s-a dovedit un bun cunoscător al situaţiei din societatea românească, a formulat câteva elemente care ar putea să contribuie la creşterea interesului firmelor de a veni şi investi în judeţ. Reducerea semnificativă a birocraţiei şi efectelor generate de aceasta, crearea unui site cu informaţii cât mai complete despre acest judeţ şi, nu în ultimul rând, înfiinţarea unui birou unic pentru sprijinirea investitorilor în obţinerea de avize şi autorizaţii- au fost doar câteva din propunerile pe care ambasadorul Philippe Beke le-a prezentat autorităţilor sătmărene, pe care a ţinut să le felicite pentru buna colaborare, deschidere şi comunicare de care dau dovadă.

La finalul întâlnirii, apreciată de oaspetele belgian ca extrem de fructuoasă şi plină de informaţii utile, ambasadorul Beke a promis sprijin pentru orice demers care va veni din Satu Mare pentru atragerea de firme din Belgia.
31.07.2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.