Vadim Tudor, alături de maghiari şi de Viktor Orban

Surprinzător pentru mulţi, europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor s-a poziţionat din primul moment alături de Traian Băsescu în problema demiterii. Asta deşi, de-a lungul vremii, l-a ameninţat el însuşi pe preşedintele suspendat, în repetate rânduri, cu demiterea şi “puşcăria”.

“În ciuda avalanşei de fraude neruşinate ale Caracatiţei Mafiei USL, scenariul lor nu a reuşit. Capii PSD şi ai PNL sînt obligaţi să părăsească, grabnic, scena politică. Ei nu numai că s-au sinucis din punct de vedere politic, dar riscă, în frunte cu tartorul lor, Dan Voiculescu, puşcăria. Şi, în orice caz, să li se impute cheltuielile”, se afirmă în unul dintre pasajele mai decente ale unui editorial publicat luni în oficiosul Tricolorul.

Surpriza e dublă pentru că liderul PRM se poziţionează în premieră alături de mulţi dintre liderii maghiarilor din România şi, mai ales, alături de Viktor Orban, premierul Ungariei, pe care, de asemenea, l-a atacat furibund în ultimul deceniu.

„Traian Băsescu s-a văzut sâmbătă cu Viktor Orban, în secret, au luat masa la Băile Tuşnad. S-au văzut, dar nu s-a afişat el cu Tokeş, cu ăştia. S-a văzut cu Viktor Orban pentru a-l ruga să convingă UDMR să nu iasă de la guvernare, că atunci suspendarea lui Băsescu este garantată”, afirma Vadim Tudor la Antena 3 în iulie 2011. Şi adăuga, în stilul caracteristic: „De asemenea, le-a spus (Traian Băsescu – n.r.) că o să le dea ungurilor ceea ce cer ei, această regiune de dezvoltare. Au stabilit să le dea pe mână următoarele judeţe – Harghita, Covasna, Mureş, Alba, Arad, adică graniţa cu Ungaria, că erau disperaţi că n-au ieşire spre Ungaria”.

În momentul intrării în Parlamentul European, Vadim a avut de asemenea o opţiune clară: „Prima mea optiune ar fi (afilierea la) Partidul Popular European, pentru ca este crestin”, dar, decât sa stau la masă cu Viktor Orban, duşman declarat al Romaniei, mai bine independent”.

Deşi în trecut ar fi taxat dur declaraţia lui Viktor Orban, care cerea maghiarilor din România să se abţină de la vot pe 29 iulie, de data asta nu am avut parte de nicio luare de poziţie. S-a aşezat, totuşi, europarlamentarul la masă cu duşmanul?

rtv.net

2 Comentarii la "Vadim Tudor, alături de maghiari şi de Viktor Orban"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.