Un nou concert de fanfare în centrul Sătmarului (foto+video)

httpv://youtu.be/5O4GFVXieAQ

httpv://youtu.be/9E3ihG_SQO8

 

Instrumentiştii orchestrelor de fanfare din Petreşti, Căpleni şi de la Palatul Copiilor din Satu Mare le-au oferit astăzi, 29 iulie, sătmărenilor un nou cadou muzical. Este vorba despre cel de-al III-lea concert din cadrul Festivalului Fanfarelor din acest an.

Spectacolul a avut loc în aer liber la statuia lui Vasile Lucaciu din Parcul Central al municipiului Satu Mare cu începere de la ora 19.00. Bijuteriile muzicale interpretate de orchestrele invitate au atras mulţi melomani sătmăreni care s-au oprit din plimbarea de duminică pentru a audia mult îndrăgitele piese selectate din repertoriul intern şi internaţional.

Aşa cum era de aşteptat, în cinstea Zilei Imnului Naţional (29 iulie) concertul de astăzi a debutat cu interpretarea Imnului de Stat al României „Deşteaptă-te, române!”, apoi au urmat fragmente din „Valurile Dunării” şi mult îndrăgita piesă a trupei Beatles – “Yesterday”. Totodată, cei prezenţi au mai putut audia piesele „Mambo” şi „Tequila”.

Spre meritul organizatorilor fie spus evenimentul devine încet, încet o adevărată tradiţie în oraşul de pe Someş. Văzând cu ochii, piesele interpretate, în bună parte fiind prelucrările unor fragmente muzicale arhicunoscute de către melomanii de pe toate meridianele lumii atrag în mrejele lor tot mai mulţi sătmăreni.

Vă reamintim că Festivalul Fanfarelor este organizat de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.