Generația de Aur a naționalei de fotbal a României ar putea juca la Satu Mare

După Dinamo și Rapid, conducerea FC Olimpia 2010 dorește să aducă la Satu Mare ”Generația de Aur” a naționalei de fotbal a României în vederea unei confruntări cu fostele legende ale fotbalului sătmărean.

Anunțul a fost făcut de către directorul sportiv al FC Olimpia, Dan Băbuț, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 27 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare. La întâlnirea cu presa au fost prezenți primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, consilierul local Gabor Kereskenyi, președintele secției de baschet din cadrul CSM Satu Mare, Florin Mureșan, președintele CSM, Vasile Fogel și noul antrenor al echipei de handbal a CSM, Florin Istrate.

Potrivit interlocutorului meciul ar putea avea loc pe 15 septembrie, iar sătmărenii vor avea ocazia să-i vadă jucând pe terenul din Satu Mare pe Gheorghe Hagi și Gică Popescu. Cu privire la promovarea echipei fanion a Sătmarului în Liga a II-a Băbuț a declarat că este nevoie de întărirea echipei. ”Din lipsă de fonduri nu au avut loc transferuri astfel că mizăm pe jucătorii tineri”, a declarat Băbuț.

În cadrul aceleiași conferințe de presă au fost trecute în revistă rezultatele echipelor de handbal și baschet a CSM Satu Mare. În luarea de cuvânt Kereskenyi a felicitat performanța echipei de baschet obținută în sezonul trecut. În ceea ce privește echipa de handbal, Fogel este de părere că trebuie mers pe ideea unei echipe tinere. ”Vor veni doi jucători tineri în probe, unul de la Oradea şi celălalt de la Constanţa, pe lângă aceştia va mai veni şi Albu de la Minaur Baia Mare care joacă pe trei posturi. De asemenea, așteptăm și venirea unui handbalist din Budapesta, care a jucat și la Veszprem”, a declarat Vasile Fogel.

În continuare Florin Mureșan a vorbit despre plecările şi achiziţiile echipei sătmărene de baschet. ”Au plecat Alina Meszaros şi Claudia Pop. Prima a ales să meargă în Franţa, iar cea de-a doua a ales să joace în Fiba Cup, un fel de Champions League la baschet. În ceea ce privește sosirile putem vorbi și de cele două americance care au semnat prelungirea contractelor. Totodată o avem pe Dara Kovacevic, venită de la Târgovişte unde a fost rezervă. Din cele 51 de echipe care vor lua startul la competiţiile europene de baschet, una dintre ele este şi CSM”.
În ceea ce privește echipa e fotbal FC Olimpia, Dan Băbuț a declarat că ”Gavrilescu s-a întors de la Severin și suntem în discuţii cu Schwarzkopf şi Crişan. Au venit Gritli şi Marian Pop din Austria, iar Sabău şi Lauruk încă nu au semnate contracte cu Olimpia”.

La finalul conferinței de presă primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a felicitat realizările sportivilor sătmăreni declarând că ”dorim să susţinem toate ramurile sportive care aduc faimă oraşului și județului Satu Mare. Ne-am propus ca în viitor sportivii care obțin rezultate deosebite să fie premiați de către Primăria municipiului Satu Mare”.

Un Comentariu la "Generația de Aur a naționalei de fotbal a României ar putea juca la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.