Prefectul sfătuiește șefii de instituții să nu mai pună oamenii pe drumuri

Finalizarea controalelor la faţa locului, supravegherea comerţului de alimente din mediul rural dar și buna comunicare cu cetăţenii sunt principalele recomandări formulate de prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram la ședința de astăzi, 25 iulie, a Colegiului Prefectural.

”Am informaţii că în multe cazuri, oamenii sunt chemaţi în ziua imediat următoare controlului şi puşi în situaţia de a-şi pierde timpul pe la fel şi fel de servicii sau compartimente. Ceea ce spun e valabil pentru toată lumea. Şi pe partea de informare a cetăţenilor am o recomandare. Comunicaţi mai bine cu mass-media, inclusiv prin comunicate de presă periodice. Degeaba noutăţile sunt postate pe internet. Nu toţi oamenii, şi în special pensionarii, se pricep să lucreze pe calculator”, a spus prefectul de Satu Mare.

În cadrul ședinței de astăzi au prezentat activitatea instituțiilor pe care le conduc Adina Filip, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi Eugenia Sabău, director executiv la Casa Judeţeană de Pensii (CJP).

Șefa ITM Satu Mare a trecut în revistă acţiunile de verificare a agenţilor economici privind modul în care asigură protecţia persoanelor încadrate în perioadele cu temperaturi extreme. Verificările s-au desfășurat în intervalul 19 iunie – 13 iulie, iar în urma deficiențelor constatate, la 58 dintre angajatori s-au dispus 124 măsuri de punere în conformitate, fiind aplicate totodată, 124 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 26.000 lei. Potrivit interlocutoarei este vorba de nereguli precum, neasigurarea supravegherii stării de sănătate a lucrătorilor, lipsa mijloacelor de ventilaţie la locul de muncă, neacordarea apei minerale, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor şi neîntrunirea Comitetelor de Securitate şi Sănătate în Muncă.

Eugenia Sabou a făcut referire la faptul că an de an, instituția primește cu mult mai puţine bilete de odihnă şi pentru tratament decât numărul solicitărilor. ”Spre exemplu, anul trecut am avut repartizate doar 3.241 de bilete, iar numărul de solicitări s-a ridicat la 6.573. În aceste condiţii am solicitat şi primit până la urmă, încă 1.178. Pentru 2012 avem alocate 3.191 de bilete şi deja pe primul semestru am primit 2.270 de cereri, dintre care 1.476 le-am şi onorat”, a declarat șefa CJP Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.