Expoziție de arte plastice în castelul Degenfeld din Hodod


Duminică, 22 iulie a avut loc vernisajul expoziției de arte plastice a artiștilor participanți la Tabăra de Creației din Hodod. Expoziția, pe lângă câteva lucrări aduse, picturi, grafice, sculpturi, cuprindea și peste 160 de opere create în localitate în cursul săptămânii.

Vernisajul a fost moderat de Maria Varga, profesoară de pian care apoi a dat cuvântul preotului reformat Kurta Tőtös Beáta, directoarea Fundației ”Degenfeld”, gazda castelului din Hodod. Domnia sa a lăudat activitatea culturală intensivă a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, personal rolul președintelui acesteia, Gergely Csaba, în organizarea taberei de creație.

Gergely Csaba a făcut o scurtă prezentare a istoriei taberelor de creație din Hodod, accentuând condițiile de cazare și de hrană excelente asigurate de Fundația ”Degenfeld”, ospitalitatea localnicilor, mulțumind sprijinul material deosebit acordat de Consiliul Județean Satu Mare, dar și partenerilor de colaborare, și instituțiilor de cultură.

Expoziție din castel poate fi vizitată până în 27 iulie 2012. Tabăra de creație din Hodod se termină sâmbătă, înainte de masă, la 28 iulie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.