PD-L Satu Mare critică acţiunile USL

”Cu toate că România a înregistrat în ultimii 5 ani schimbări legislative pozitive, toată această evoluție în domeniul justiției a fost compromisă de întâmplările ultimelor două luni când au fost comise nenumărate abuzuri legislative”, a declarat astăzi, 19 iulie, în cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele tineretului democrat-liberal Satu Mare, Ovidiu Mureșan.

Potrivit acestuia ”nenumăratele încălcări și abuzuri legislative făcute de către actuala putere au dus la continuarea monitorizării pe justiție a României. Dacă ieri (18 iulie) am mai sperat ca monitorizarea asupra justiției să înceteze ne-am trezit ca la sfârșitul anului să mai avem un raport al Comisiei Europene. Nenumăratele abuzuri comise de actuala putere sunt fără precedent și acesta este și motivul pentru care avem acele aspecte negative cuprinse în acel raport”, a declarat Mureșan.

Potrivit interlocutorului ”din păcate, în cursul zilei de ieri am putut participa și la o nouă încălcare a legislației și mă refer aici la modificarea termenului orar de desfășurare a referendumului. În altă ordine de idei Comisia Europeană a arătat foarte clar că trebuie numit Avocatul Poporului însă acest lucru nu a avut loc nici până în prezent ceea ce constituie o altă încălcare gravă a legislației”, a mai declarat Mureșan.

În luarea de cuvânt vicepreședintele PD-L Satu Mare, Alexandru Panea a declarat că nu vede cu ochi buni nici relația dintre actuala putere din România și Comisia Europeană spunând că „dacă în urma unor sacrificii destul de mari am reușit să ajungem la o oarecare stabilitate economică, în ultimele două luni din cauza inconștienței cu care actualul Guvern a comunicat cu înalții funcționari din Uniunea Europeană și cu unii șefi de stat au îndreptat România spre o cădere economică iminentă în următorii 3-4 ani. În aceste condiții sacrificiile pe care le-am făcut în ultimii ani au devenit aproape inutile”.

Vorbind despre referendumul din 29 iulie, Panea este încredințat că vor ieși la vot mai puțin de 50% dintre alegători deoarece momentul acestui scrutin este ales într-un mod neinspirat având în vedere că o parte din populație este în concediu. ”Eu cred că Traian Băsescu va fi reinstalat la Cotroceni. Dar în aceste condiții nu văd nici o șansă de reconciliere între Băsescu și Crin Antonescu”, a declarat Alexandru Panea.

4 Comentarii la "PD-L Satu Mare critică acţiunile USL"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.