Suspecți în cazul unor infracțiuni de tâlhărie, reținuți de polițiștii


Polițiștii sătmăreni au depistat marți, 17 iulie, patru persoane suspectate de comiterea unor infracțiuni de tâlhărie, constând în deposedarea părților vătămate, prin exercitare de violențe, de bunurile de valoare deținute bijuterii, sume de bani. Față de trei dintre acești suspecți, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, cea de-a patra persoană identificată și cercetată fiind minor, în vârstă de 15 ani.

În cazul uneia dintre aceste infracțiuni de tâlhărie, instrumentate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, o femeie de 33 de ani a fost acostată de doi tineri pe Strada Jocului din municipiu, în cursul serii trecute, după ora 19.00, fiind agresată și deposedată de lanțul de aur pe care-l purta. Un sătmărean ce locuia în zonă, alertat de strigătele de ajutor ale femeii, a pornit în urmărirea agresorilor, reușind să-l prindă pe unul dintre suspecți, un tânăr de 25 de ani, din comuna Lazuri, Imre B.

La fața locului s-a deplasat de îndată echipajul de siguranță publică și polițiștii de investigații criminale, reușindu-se identificarea și celui de-al doilea suspect ce a participat la comiterea faptei, prin asigurarea pazei. Ulterior, când și cel de-al doilea suspect, Mihai S., de 30 de ani, a fost depistat, în comuna Dorolț, cu implicarea polițiștilor Secției 3 Poliție Rurală, s-a stabilit că acesta a fost cel care a și instigat la comiterea infracțiunii.

Astfel, în cursul aceleiași seri în care fapta a fost sesizată Poliției, cei doi suspecți se aflau deja în Arestul Inspectoratului, reținuți pentru 24 de ore, sub acuzația de tâlhărie, respectiv instigare la tâlhărie. Tinerii încarcerați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

O altă infracțiune de tâlhărie a fost sesizată polițiștilor de investigații criminale din Carei de către un localnic în vârstă de 54 de ani, care a reclamat că în cursul nopții, în timp ce se deplasa pe Calea Armatei Române din Carei, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a fost acostat de două persoane necunoscute care l-au lovit cu pumnii în față, iar în timp ce era căzut, aceștia i-au furat bunurile pe care le avea asupra sa – un pachet de țigări, un card bancar și suma de 17 lei.

În urma anchetei demarate, polițiștii de investigații criminale au reușit identificarea și depistarea celor doi suspecți, un minor de 15 ani, L.F., și Iosif C., de 39 de ani, ambii din Carei. Mai mult, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că cei doi suspecți au mai comis și o altă infracțiune de furt, în cursul aceleiași nopți, la o oră de la momentul săvârșirii tâlhăriei. De această dată bărbații au furat de pe tejghea, dintr-un restaurant, o borsetă ce conținea un telefon mobil, o brățară din argint și suma de 450 lei, cauzând un prejudiciu total de 750 lei.

Și în acest caz, la scurt timp de la comiterea infracțiunilor, suspecții au fost depistați de polițiști, față de bărbatul de 39 de ani, dispunându-se măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de azi, atât suspectul reținut cât și minorul de 15 ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.