Peste 7 tone de deşeuri electronice colectate sâmbătă la Medieşu Aurit


Primăria comunei Medieşu Aurit în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a desfăşurat sâmbătă, 14 iulie, o campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Organizatorii au fixat puncte de colectare în fiecare dintre satele comunei. Potrivit viceprimarului localităţii, Radu Iancu, în urma campaniei au fost adunate peste 7 tone de deşeuri.

Campania s-a desfăşurat în intervalul orar 09.00-17.00. În aceeaşi zi, Asociaţia RoRec a desfăşurat o campanie asemănătoare şi în oraşul Livada dar şi în alte câteva judeţe din ţară. „Având în vedere numărul însemnat de deşeuri electrice şi electronice care se adună în fiecare dintre gospodării, mă refer aici la aparate electrice şi electronice uzate ne-am gândit să încheiem un parteneriat cu Asociaţia RoRec care asigură colectarea şi transportul deşeurilor. În cadrul campaniei de sâmbătă au fost implicaţi o serie de voluntari, atât elevi cât şi profesori din întreaga comună iar la sfârşitul zilei s-a organizat şi o tombolă cu câştiguri”, a declarat viceprimarul comunei.

Potrivit interlocutorului administraţia locală are în vedere organizarea unor asemenea campanii măcar o dată la şase luni. „Totodată vom monta pe toată raza comunei containere pentru colectarea corpurilor de iluminat şi a bateriilor uzate”, a declarat Iancu.

După finalizarea campaniei de colectare Primăria împreună cu asociaţia parteneră au organizat o tombolă cu câştiguri însemnate. Astfel au fost trase la sorţi două maşini de tuns iarba, două ferăstraie verticale, două maşini de găurit şi două polizoare unghiulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.