Lajos Vadnay – NoLimits Technologies

Reporter: Pentru început vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Lajos Vadnay: M-am născut în anul 1973 în oraşul Satu Mare. Am urmat cursurile Colegiului Naţional ”Kolcsey Ferenc” după care m-am înscris la Facultatea ”Gabor Denes”, profil informatică aplicată. Precizez că este vorba despre filiala unei facultăţi din Ungaria.

R.: Când aţi avut primul calculator? Vă întreb deoarece înainte de 1989 termeni precum ”calculator” sau ”informatică” erau lipsite de sens pentru majoritatea românilor?

L.V.: Aşa este. Înainte de 1989 nu se vorbea de calculatoare, de informatică, mai ales aici în Satu Mare. Eu am avut primul calculator în 1985. Era un ”Spectrum”. De atunci a început atracţia mea pentru calculatoare. Îmi amintesc că la acea vreme era un cerc de informatică la Palatul Copiilor din Satu Mare. Frecventam acele cursuri nu numai pentru că era ceva nou ci şi pentru că mă interesa foarte mult acest domeniu.

R.: După ce aţi terminat liceul v-aţi înscris la facultate pentru a vă urma visul şi anume de a vă specializa în domeniul informaticii …

L.V.: După finalizarea cursurilor superioare am lucrat la o societate din Satu Mare ca tehnoredactor, după care m-am angajat şi la alte firme ca tehnoredactor dar … şi ceva mai mult. Ştiţi cum era la acea vreme. Dacă te pricepeai la calculatoare, erai bun la orice. Pe lângă tehnoredactare mai făceam şi programare.

R.: Însă la un moment dat v-aţi gândit să fiţi propriul dumneavoastră stăpân şi să vă lansaţi în lumea afacerilor. Cum aţi putea caracteriza acei ani de început în dezvoltarea afacerii dumneavoastră?

L.V.: A fost greu. Am înfiinţat prima mea firmă acum 15 ani. Societatea comercială gândită de mine se axa pe comerţ. Apoi, în 1999 am înfiinţat firma NoLimits Technologies împreună cu alţi doi prieteni, un programator şi un tehnician. Este o companie cu capital integral privat. Însă, pe parcurs, drumurile noastre s-au despărţit fiecare luând-o pe altă cale. În prezent deţin firma împreună cu soţia mea căreia îi mulţumesc din suflet pentru tot sprijinul acordat. Vă spun sincer, fără ajutorul ei şi fără echipa pe care am format-o şi care lucrează la ora actuală în firmă, nu aş fi reuşit. Pentru a construi o societate comercială ai nevoie de colaboratori, de sprijin şi uneori, de ce să nu recunosc şi de încurajare. Noi aici suntem o familie şi ţin să le mulţumesc şi angajaţilor mei pentru determinarea cu care lucrează la această firmă.

R.: Administraţi o companie de top la nivelul judeţului Satu Mare…

L.V.: Aşa este. Firma se situează în rândul celor mai avansate companii din judeţul Satu Mare, ocupând în 2006 locul I în rândul microîntreprinderilor din domeniul tehnologiei informaţiei, top realizat de Camera de Comerţ Satu Mare.

R.: Care sunt serviciile cu care veniţi în întâmpinarea clienţilor?

L.V.: NoLimits Technologies oferă sisteme IT la cheie, servicii complete atât în domeniul hardware cât şi software, dar asigurăm şi asistenţa tehnică şi servicii specializate pentru întreprinderile mici şi mijlocii din judeţ şi nu numai. Acumulând experienţă, NoLimits Technologies este în acest moment printre primii furnizori de soluţii şi echipamente IT din judeţ. De altfel ”Sisteme IT la cheie” este şi motto-ul companiei. Acordăm o importanţă deosebită calităţii şi căutăm să construim împreună cu furnizorii, clienţii şi salariaţii noştri o adevărată relaţie de parteneriat.

R.: Ştiu că acordaţi o atenţie deosebită dezvoltării permanente a personalului. Investiţi în angajaţi pentru a creşte în acest mod calitatea muncii şi pentru a fi în pas cu inovaţiile tehnologice …

L.V.: Învăţarea permanentă este foarte importantă. E destul de greu să ţi pasul cu dezvoltarea din domeniul tehnologiei. Totul se dezvoltă într-un ritm ameţitor însă noi investim în calitatea angajaţilor. Firma noastră are un program propriu de îmbunătăţire a personalului prin cursuri ce se desfăşoară atât în cadrul companiei cât şi la furnizorii noştri. Astfel am reuşit să avem o echipă extrem de tânără şi foarte bine pregătită.

R.: Spuneaţi că aveţi o relaţie excelentă atât cu furnizorii şi cu angajaţii dumneavoastră cât şi cu clienţii. Cum apreciaţi importanţa respectului în lumea afacerilor?

L.V.:Întotdeauna ne-am străduit să construim o relaţie bună cu clienţii noştri şi mai cu seamă o relaţie pe termen lung deoarece doar o asemenea abordare asigură coerenţă şi continuitate în dezvoltarea armonioasă a sistemului informatic. Potrivit filozofiei noastre de lucru, prevenirea problemelor constituie abordarea corectă a ceea ce înseamnă administrare IT. Dacă vreţi este precum în medicină. Prevenirea unei boli este mult mai importantă şi mai ieftină decât tratamentul acesteia. De aceea începutul unei colaborări are în vedere preluarea sistemului informatic care presupune în primul rând aducerea la parametri obligatorii de funcţionalitate a echipamentelor, siguranţa datelor şi securitatea reţelei IT. Ce să vă spun despre respect? Respectul este foarte important atât în relaţia cu clienţii cât şi în cea cu angajaţii şi partenerii de afaceri. Respectă ca să fi respectat. Acest lucru e foarte important.

R.: Nu pot să trec mai departe fără să nu vă întreb cum s-a reflectat criza în domeniul dumneavoastră de activitate?

L.V.: Am trecut cu bine de criză. Vreau să vă spun că acum 4-5 ani am căutat orizonturi noi şi am început să ne orientăm către brand-uri consacrate pe piaţa internaţională cum ar fi IBM şi Lenovo a căror reprezentanţi am devenit în Satu Mare. Acest lucru este o onoare pentru noi.

R.: Cu câţi angajaţi lucraţi în prezent?

L.V.: Avem 17 angajaţi, iar cifra de afaceri pe anul trecut a depăşit 1 milion de euro.

R.: Am vorbit despre reuşitele în domeniul afacerilor dar nu am adus vorba despre problemele cu care cu siguranţă vă confruntaţi şi dumneavoastră …

L.V.: Mă pot gândi aici la problema disciplinei de plată şi respectul faţă de partenerii de afaceri, însă aceasta este o problemă generală în lumea afacerilor din România. Fără respect nu se poate crea o relaţie durabilă. O altă problemă ar fi lipsa personalului calificat pe piaţa muncii, în sensul că ne este destul de greu să găsim oameni pregătiţi în domeniul IT la nivelul pe care îl aşteptăm. Nu este un domeniu simplu şi de aceea nivelul de pregătire şi interesul pentru acest segment tehnologic are o importanţă fundamentală.

R.: Ce planuri de viitor aveţi?

L.V.: Dorim extinderea serviciilor noastre către judeţele Maramureş şi Sălaj. Pe lângă acest lucru, pentru acest an ne-am propus un target de plus 20% faţă de anul trecut. Încercăm să acoperim tot ceea ce înseamnă IT şi să oferim servicii complete la probleme complexe.

R.: Ascultându-vă mi-am dat seama că sunteţi dăruit trup şi suflet domeniului de activitate în care lucraţi. Vă mai rămâne timp pentru hobby-uri?

L.V.: Da. Pe Facebook am iniţiat un grup de biciclişti cu care obişnuim să ne întâlnim odată pe săptămână şi să parcurgem zeci de kilometri. Pe lângă sport mai sunt implicat într-o serie de acte de caritate. Sunt şi membru Rotary. Consider că e foarte important ca în momentul în care ai ajuns la un anumit nivel să-i ajuţi şi pe alţii. În străinătate actele de caritate sunt ceva foarte obişnuite, însă la noi acest proces este încă la început. De asemenea dacă mă gândesc la timpul meu liber, trebuie să vă spun că îmi place foarte mult să petrec timpul cu familia şi să mă bucur de cât mai multe momente alături de ea. Am o soţie extraordinară care îmi stă întotdeauna alături şi două fetiţe, una de 2 ani, iar cealaltă de 7 ani, pe care le iubesc foarte mult.

R.: Vă mulţumesc pentru interviul acordat și mult succes în continuare.

L.V.: Şi eu vă mulţumesc.

3 Comentarii la "Lajos Vadnay – NoLimits Technologies"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.