PDL Satu Mare sare la gâtul USL

„USL joacă necinstit. Noi, cei de la PD-L avem de apărat o Românie europeană deoarece în ultimii 8 ani s-au făcut paşi importanţi în contrucţia unei Românii moderne, a unui sistem de învăţământ consolidat şi a unei justiţii adevărate”. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Organizaţiei judeţene de tineret a PD-L Satu Mare, avocatul Adrian Cozma şi a fost lansată astăzi, 13 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul partidului.

La întâlnirea cu ziariştii a mai fost prezent şi vicepreşedintele organizaţiei locale a PD-L din Păuleşti, Zenoviu Bontea. Preşedintele tinerilor democrat-liberali a venit cu o ploaie de acuze la adresa USL. În opinia acestuia „nu e cinstit să acaparezi toate instituţiile statului de sus în jos. Aţi putut observa ce s-a întâmpalt în ultimele două săptămâni. Ce au dorit Victor Ponta şi Crin Antonescu? Să guverneze exact pe stilul lui Ion Iliescu şi să fie adepţii unui stat-partid. Noi considerăm că acest lucru nu e cinstit. Se joacă o carte comunistă”.

Cu privire la referendumul pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie, interlocutorul spune că partidul pe care îl reprezintă doreşte să câştige acest scrutin cu toate că, aşa cum recunoaşte chiar el „pe vremea administraţiei lui Traian Băsescu s-au luat o serie de măsuri nepopulare. Da, e adevărat însă toate aceste măsuri au fost necesare pentru a salva ţara de la colaps. Ce a reuşit Guvernul Ponta în ultimele 60 de zile? Să înregistreze o neîncredere însemnată din partea Uniunii Europene. Eu consider că românii nu vor fi părtaşi la această lovitură de stat pe care o pregăteşte USL”, spune Cozma.

Adrian Cozma a continuat cu acuzele şi la adresa administraţiei locale semnalând anumite aspecte care în opinia sa constituie abateri grave de la normele democraţiei. „Acest ADN comunist se perpetuează şi se transmite şi la nivelul administraţiei locale”,a declarat Cozma. Liberal-democratul sătmărean a trecut pe scurt în revistă unele aspecte care în viziunea sa şi al vicepreşedintelui PD-L Păuleşti, sunt încălcări grave ale Legii Administraţiei Publice Locale. Potrivit acestora Instituţia Prefectului ar fi încălcat legea la nivelul a patru administraţii locale şi anume la: Racşa, Păuleşti, Călineşti Oaş şi la Medieşu Aurit. Potrivit celor declarate de Cozma „în plină campanie electorală pe candidatul la Primăria Racşa, pentru că nu a înţeles să nu candideze l-au bubuit cu controale. Este vorba despre fostul nostru candidat, Ioan Şipoş. Nu e normal să se limiteze prin metode bolşevice dreptul unui om de a candida”.

Potrivit lui Zenoviu Bontea de pe ordinea de zi a şedinţei convocate în vederea constituirii Consiliului Local din Păuleşti ar fi fost eliminat punctul referitor la alegerea viceprimarului. „Drept urmare noi nici în prezent nu avem viceprimar”, a declarat acesta.

De remarcat totuși reprezentarea cel puțin ciudată a pdl-iștilor sătmăreni la această conferință de presă. Din toată floarea ce vestită a portocaliilor sătmăreni să fi rămas doar președintele de la tineret și un vicepreședinte de organizație comunală?

7 Comentarii la "PDL Satu Mare sare la gâtul USL"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.