Pensionarii sătmăreni au împrumutat 6,5 milioane lei de la CARP în prima jumătate a anului

6.500.000 lei este suma împrumutată de membri Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Satu Mare în prima jumătate a anului 2012. Cei mai mulţi bani, 1.388.000 lei, au fost împrumutaţi în cursul lunii mai.

Potrivit directorului CARP Satu Mare, Lucian Marişca, de multe ori pensionarii împrumută bani pentru a-şi ajuta copiii şi nepoţii. “Am întâlnit soţ şi soţie care au venit să ceară 10.000 lei pentru a putea să-şi ajute copiii la finalizarea unei construcţii. Nu e vorba doar de oameni cu pensii mici. Vreau să vă spun că suma maximă pe care poate să o împrumute o persoană este de 5.000 lei dar am avut şi pensionari care au depus cerere pentru suma de 200 lei”, a declarat Marişca.

În cursul lunii trecute (iunie), au fost depuse 588 de cereri în valoare totală de 1.151.800 lei. “În cursul lunii trecute am acordat şi ajutoare de deces în valoare de 11.320 lei dar şi două ajutoare sociale, sume nerambursabile, în cuantum de 100 lei fiecare. Totodată am aprobat un număr de 56 de cereri pentru acordarea unor sume drept compensaţii la biletele de tratament în valoare de 2.800 lei dar şi alte două cereri în cuantum total de 200 de lei pentru două persoane în vederea compensării tartamentului oftalmologic”,a declarat Marişca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.