Primarii şi secretarii au fost instruiţi cu privire la referendum


Primarii şi secretarii comunelor şi oraşelor din judeţ au fost convocaţi pentru astăzi, 10 iulie, la instruire pe tema referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. La şedinţă a fost prezentă şi reprezentanta zonală a Autorităţii Elecorale Permanente, Loredana Rus.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a ţinut să-i felicite pe primarii prezenţi pentru că au reuşit să câştige alegerile din 10 iunie. Potrivit interlocutorului, din cei 65 de primari un număr de 44 au fost realeşi la scrutinul din luna iunie. Prefectul le-a atras atenţia primarilor şi secretarilor că timpul până la data organizării referendumului este foarte scurt astfel că fiecare dintre cei prezenţi trebuie să respecte cu rigurozitate hotărârile de guvern care reglementează desfăşurarea procesului.

În luarea de cuvânt şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Eugen Chiorean, le-a cerut primarilor să propună oameni competenţi la preşedinţia secţiilor de votare având în vedere că 40% dintre preşedinţii secţiilor de la alegerile locale au trebuit schimbaţi. „Pentru locale au fost propuse 999 de persoane pentru preşedinţia celor 333 de secţii de votare. Preşedinţii au fost stabiliţi prin tragere la sorţi iar ulterior aproape jumătate dintre aceştia au trebuit schimbaţi”, a declarat Eugen Chiorean.

Şeful Serviciului Juridic a declarat că trebuie respectat cu stricteţe calendarul pregătirilor pentru referendum deoarece orice întârziere poate duce la bulversarea procesului. „Desemnarea preşedinţilor se va face prin tragere la sorţi în urma propunerilor făcute de către primari. Cheltuielile de organizare vor fi suportate de la bugetul de stat. Din secţiile de votare pot face parte doar reprezentanţii partidelor politice parlamentare: UNPR, PSD, PNL, UDMR, PC şi PD-L”, a declarat Chiorean.

4 Comentarii la "Primarii şi secretarii au fost instruiţi cu privire la referendum"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.