Judecătoarea Corina Hotca este preşedintele Biroului Electoral Judeţean Satu Mare

În urma tragerii la sorţi, judecătoarea Corina Hotca a fost desemnată preşedinte al Biroului Electoral Judeţean Satu Mare pentru referendumul din 29 iulie.

Astăzi, 8 iulie, la Tribunalul Satu Mare a avut loc tragerea la sorţi a preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Satu Mare pentru referendumul privind demiterea preşedintelui României. La şedinţă au participat judecător Adriana Vîlcu, preşedintele Secţiei contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Satu Mare, mandatată în acest sens de preşedintele Tribunalului, şi Eugen Chioran, şeful Serviciului juridic şi contencios din cadrul Instituţiei Prefectului. În urma tragerii la sorţi, judecătoarea Corina Hotca, de la Judecătoria Satu Mare, a fost desemnată în funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Judeţean.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, prin ordin al prefectului, la Satu Mare a fost, constituită Comisia Tehnică Judeţeană pentru referendumul privind demiterea preşedintelui României. Comisia este condusă de către prefect şi este alcătuită din şefi de instituţii publice, reprezentantul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente şi corespondentul judeţean AGERPRES.

Potrivit hotărârii de Guvern, principalele atribuţii care revin Instituţiei Prefectului în pregătirea referendumului sunt următoarele: asigurarea sediului pentru Biroului Electoral Judeţean, delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, asigurarea materialelor necesare tipăririi listelor electorale permanente şi a copiilor de pe acestea, asigurarea ştampilei de control a Biroului Electoral Judeţean şi ale secţiilor de votare, asigurarea tuşierelor şi altor materiale necesare desfăşurării votului în ziua referendumului.

Buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea „VOTAT” şi timbrele autocolante vor fi asigurate pentru toate judeţele prin intermediul Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.