Prevenirea delicvenței în rândul copiilor și tinerilor fără adăpost

Joi 5 iulie, la Asociaţia ”Stea” din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni împreună cu directorul organizaţiei, Cristina Bala, au desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei în rândul copiilor şi a tinerilor fără adăpost. Scopul acestei acţiuni l-a reprezentat creşterea gradului de informare asupra riscurilor pe care comportamentul agresiv îl are asupra dezvoltării copiilor şi adolescenţilor, precum şi integrarea lor în societate.

De asemenea, unul dintre obiectivele acestei acţiuni l-a constituit conştientizarea tinerilor asupra cauzelor care conduc la un comportament deviant şi efectelor pe care le poate produce acesta pe termen mediu şi lung asupra personalităţii lor.

Astfel, jandarmii s-au întâlnit cu 21 de copii şi tineri aflaţi în programele de integrare din cadrul Asociaţiei ”Stea” cărora le-au prezentat aspecte ale fenomenului infracţional şi contravenţional, care a luat amploare în ultima perioadă de timp în rândul lor, dar şi aspecte legate de răspunderea acestora. Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe tineri cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii, sfătuindu-i să se abţină de la comiterea de fapte antisociale şi să încerce să-şi găsească un loc de muncă, întrucât Asociaţia ”Stea” îi sprijină în acest sens.

Un Comentariu la "Prevenirea delicvenței în rândul copiilor și tinerilor fără adăpost"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.