O delegaţie din Wolfenbuttel vizitează Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu cei doi viceprimari dr. Radu Roca și Marcela Papici au primit astăzi, 6 iulie, vizita unei delegații din Wolfenbuttel, oraș înfrățit cu Satu Mare. Primirea delegației germane a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare.

La primirea oaspeților germani a fost prezent și fostul edil-șef al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes. Din cadrul delegației din Wolfenbuttel fac parte: actualul primar al orașului înfrățit, Thomas Pink, fostul edil și membrul fondator al organizației caritabile ”Freundeskreis” Satu Mare, Axel Gummert, directorul spitalului din Wolfenbuttel, Ralf Harmel, medicul șef al spitalului german, dr. Kinai Rifai și responsabilul cu orașele înfrățite, Sabrina Meyer.
Înfrățirea dintre orașele Satu Mare și Wolfenbuttel are o istorie de 38 de ani (în 2012) ”iar în 2014 ne pregătim pentru jubileul de 40 de ani. Mă bucur că am fost primiți cu mare cordialitate aici la dumneavoastră. Eu particip la acest parteneriat de 12-13 ani și această înfrățire este cea mai intensă dintre orașele cu care avem parteneriate”, a declarat primarul orașului Wolfenbuttel, Thomas Pink.

În luarea de cuvânt primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a subliniat faptul că ”vom continua toate proiectele care sunt în derulare între cele două orașe dar vom căuta și alte oportunități prin care să dezvoltăm și mai mult relațiile dintre noi”.

Delegația germană are în vedere extinderea relațiilor și în domeniul sanitar. Din delegația prezentă la Satu Mare face parte și directorul spitalului din Wolfenbuttel, Ralf Hermel care a declarat că sunt interesați de o colaborare între Spitalul Județean Satu Mare și cel din Wolfenbuttel. Despre acest proiect a vorbit și dr. Dorel Coica spunând că ”ne-am gândit la un schimb de experiență între cele două instituții ceea ce implică un schimb de personal medical la nivelul celor două spitale pentru ca medicii și asistenții noștri să vadă cum se lucrează în sistemul sanitar din Germania”.

Delegația germană va avea un program extrem de bogat, pe parcursul acestui sfârșit de săptămână după cum urmează:
Vineri, 6 iulie:

ora 11.00: Vizită la Spitalul Judeţean Satu Mare

ora 17.00: Vizita lucrărilor de investiţii ale centrelor balneo – terapeutice şi de agrement, vizita Complexului de educaţie ecologică şi de monitorizare integrată a calităţii aerului din Grădina Romei

ora 19.15: Vizită la Fundaţia ”Casa Sătmăreană”. Program alternativ pentru medici: vizita altor obiective sanitare din municipiu.

Sâmbătă, 7 iulie:

ora 10.00: Vizită la Carei (Castelul din Carei). Vizită la Căpleni

ora 16.00: Întâlnire cu reprezentanţii Forumului German

Duminică, 8 iulie:

Program la Forumul German

ora 11.00: Pornirea delegaţiei la Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.