Îmbunătățirea calității serviciilor de urgență la nivelul Regiunii de Nord – Vest

Sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a găzduit astăzi, 6 iulie, conferința de lansare a proiectului regional ”Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții de urgență din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”. Valoarea totală a proiectului este de 10.108.356 lei din care finanțarea nerambursabilă este de 7.988.862 lei.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele instituției, Mircea Govor, directorul de proiect, Gheorghe Strâmb dar și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, Iulian Burz.

Principalul obiectiv al proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de urgență la nivelul Regiunii de Nord – Vest. Astfel, se are în vedere reducerea considerabilă a timpului de răspuns în cazul urgențelor majore (accidente, dezastre) până la 16 secunde în mediul rural și 8 secunde în zonele urbane. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență: Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj și Satu Mare respectiv angajații și voluntarii sistemului de asistență medicală și tehnică de urgență prespitalicească și intervenție la incidente majore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.