Zeci de elevi sătmăreni la fazele finale ale concursurile școlare din această vară

Zeci de elevi de liceu și de gimnaziu vor participa în perioada imediat următoare la concursurile naționale din domeniul activităților extrașcolare. Potrivit inspectorului școlar pentru activități extrașcolare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Nicu Miclăuș, aceste acțiuni sunt cuprinse în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN) pe anul 2012.

Fazele finale ale acestor concursuri vor fi organizate în tabere din diverse regiuni ale țării. Astfel, în perioada 10-14 iulie va avea loc la Slatina, concursul național de educație rutieră ”Educația rutieră – Educația pentru viață”, la care județul nostru va fi reprezentat de doi elevi de liceu și doi elevi de gimnaziu.

În perioada 17-21 iulie tabăra de la Eforie Sud va găzdui faza finală a concursului național ”Alege! Este dreptul tău”, unde județul Satu Mare va fi reprezentat de doi elevi de liceu. De asemenea, la Piatra Neamț se va desfășura concursul național ”Prietenii pompierilor”. Concursul este prevăzut în CAEN pentru intervalul 23-27 iulie. Nicu Miclăuș a declarat că la acest concurs vor participa șapte echipaje de fete și nouă de băieți din toată țara. ”Din județul nostru vor participa două echipaje unul de fete și unul de băieți de la Palatul Copiilor Satu Mare coordonați de Veronica Bancoș și Szemak Attila. Apoi în perioada 8-12 august, va avea loc la Tabăra ”Băișoara” din județul Cluj, faza finală a concursului de ”Cultură și civilizație europeană”, unde vom fi reprezentați de elevi de la Clubul Copiilor și Grupul Școlar din Tășnad”.

Tabăra de la Muncel, județul Iași va găzdui în perioada 20-25 iulie concursul ”Proiecte de mediu” unde județul nostru va fi reprezentat de doi elevi de la Școala de Arte și Meserii (SAM) Turț respectiv de doi elevi de la Grupul Școlar ”George Barițiu” Livada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.