Canicula usucă produsele de pe tarabe


Temperaturile caniculare de afară continuă să le dea bătăi de cap comercianților de zarzavaturi, fructe și legume din piețele de alimente din Satu Mare. Aceștia riscă să rămână cu produsele pe tarabe având în vedere faptul că deshidratate acestea se usucă și nu mai pot fi vândute.

Zarzavaturile, fructele și legumele sunt afectate destul de mult de temperaturile caniculare care persistă de câteva zile și la Satu Mare. Unii comercianți încearcă să-și ferească produsele de soare instalând umbrele deasupra meselor însă strategia nu ajută prea mult în fața razelor năucitoare ale soarelui.

Cu toate că vânzările nu aduc profituri prea mari producătorii nu se lasă bătuți în fața caniculei. Imediat după ce își așează produsele pe tarabe încep să le ude pentru a rămâne cât mai mult proaspete și să reducă cât mai mult posibil pierderile provocate de căldură. Cei care doresc să-și facă cumpărăturile aleg să iasă în piață cât mai devreme posibil pentru a găsi produse cât mai proaspete. ”Le mai udăm că nu avem ce face dar vă dați seama că la temperaturi de 37-38 de grade Celsius o mare parte dintre produse sunt afectate. Stau toată ziua în soare se usucă după care nu mai pot fi vândute”, se plânge unul dintre comercianți.

Având în vedere că pierderile de marfă sunt destul de mari, comercianții se feresc să reducă prețurile la produse. Se pare că filosofia prețurilor practicată de comercianți este una cât se poate de simplă ”când e frig prețurile sunt crescute deoarece avem marfă puțină. Când este foarte cald, pierderile sunt mari iar noi, pentru a avea ceva profit încercăm să menținem prețurile la cote ridicate pentru a mai reduce din pierderi”, a declarat unul dintre vânzători.

Un Comentariu la "Canicula usucă produsele de pe tarabe"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.