BAC2012: Mateiu Caragiale, Lucian Blaga și Mihai Eminescu la proba de limba română


Absolvenții de liceu au susținut astăzi, 2 iulie, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2012. Este vorba despre proba scrisă la limba și literatura română.

Din cele 10 variante propuse pentru examenul de astăzi a fost extrasă cea cu numărul ”4”. La primul subiect candidații au avut de analizat un fragment din ”Craii de curte veche” de Mateiu Caragiale. Absolvenții trebuiau să găsească sinonime pentru două cuvinte din text, să explice rolul cratimei într-o secvență din textul propus dar și să identifice două motive literare în text.

La al II-lea subiect candidații au trebuit să scrie un text argumentativ de 15-30 de rânduri despre calitățile umane pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Lucian Blaga: ”Nu e de ajuns să ai mari calități; trebuie să știi cum să le folosești cu rost”.

La ultimul subiect absolvenții au avut de redactat un eseu de două, trei pagini în care să prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat aparținând lui Mihai Eminescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.